Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Palau de la Música reobre amb concerts i visites guiades

Albert Guinovart inaugura la temporada d'estiu l'1 de juliol, amb mesures extraordinàries de seguretat

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

El Palau de la Música Catalana, que ha aprofitat els mesos de maig i juny per fer tasques de restauració, torna a obrir les portes amb concerts i visites guiades adaptades a la situació actual. Ho farà l'1 de juliol, amb un concert del compositor i pianista Albert Guinovart, que interpretarà obres de Chopin i Granados i estrenarà 'Cinc novel·letes', compostes durant el confinament, dues de les quals ha preestrenat durant la roda de premsa. També ha participat en la presentació el Quartet Gerhard, que celebra el desè aniversari el 5 d'agost al Palau.

En la programació d'estiu, que s'estendrà fins al 15 de setembre, hi haurà 22 concerts, sis dels quals estaven previstos, quatre que s'han reprogramat –dos dels quals coproduccions del Grec– i la resta són nous. És una programació "de kilòmetre zero", segons ha dit Joan Oller, director general del Palau, amb artistes principalment locals i joves que "potser haurien actuat a la sala petita i que ara podran fer-ho a la sala gran", ha afegit. Seran formacions reduïdes, de cambra, i destaquen noms com Marco Mezquida, Noelia Rodiles, Serena Sáenz, Mercedes Gancedo, el Cosmos Quartet i Juan de la Rubia.

Pel que fa a les mesures de seguretat, "volem que la gent percebi el Palau com un lloc segur", ha dit Oller, "amb més seguretat de la que demana la llei pel que fa a aforament, amb una càmera per mesurar la temperatura no intrusiva i catifes per netejar les sabates". Encara que la normativa permeti un 50 % d'aforament, només s'omplirà entre un quart i un terç de la sala. L'entrada i la sortida seran ordenades, els concerts duraran 60-70 minuts i les mascaretes seran obligatòries als accessos, però no a dins, si es manté la distància.

Pel que fa a les visites i tenint en compte que fins ara el 90% de la gent que visitava el Palau eren turistes, s'ha presentat un catàleg adreçat al públic de Barcelona, Catalunya i la resta d'Espanya, perquè el puguin conèixer de forma segura, amb una aplicació al mòbil i per tant amb la mínima interacció física, però també hi haurà guies per a grups reduïts amb totes les mesures de seguretat, visites amb la possibilitat de gaudir d'un recital i visites familiars en horaris matinals. 

NO T'HO PERDIS: El Palau de la Música presenta la temporada 2020-21

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat