Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Park Güell
Photograph: ShutterstockPark Güell

El Park Güell reprèn l'activitat amb menys aforament i més centrat en els barcelonins

Les noves mesures volen facilitar el retrobament de la ciutat amb el parc i la desmassificació turística

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Durant les últimes setmanes, des que el Park Güell va reobrir en ple confinament, s'ha demostrat que és un parc per als ciutadans, que l'han redescobert amb intensitat i ganes, però també ens recorden des de l'Ajuntament que és el segon monument de Barcelona que més turisme atrau. Per tant, la represa completa de l'activitat del Park Güell, que es farà a partir de l'1 de juliol, ha de trobar aquest punt mitjà i, a més, seguint els paràmetres de sanitat i seguretat que la situació requereix. 

Per seguir amb aquesta "bona experiència", segons paraules de Jaume Collboni, de retrobament dels veïns i veïnes amb el parc es duran a terme diverses mesures. 

Es reduirà l'aforament un 50%. Dels 9 milions de visitants l'any (3 milions a la part regulada i 6 als entorns), es passarà als 4,5 milions. És una manera de millorar la visita cultural i de preservar aquest patrimoni de la ciutat que és "únic, fràgil i singular", segons Collboni. "Rebre 9 milions de turistes no és sostenible en una lògica Covid. És per això que molts veïns feien un pas enrere, perquè no el percebien com un espai agradable. Ara l'espai no estarà tan saturat i els veïns i veïnes se sentiran més còmodes al Park", ha afegit Collboni en roda de premsa.

A partir del dia 1, la gestió de l'aforament, que fins ara es limitava només a 1,7 hectàrees, passarà a ser de tota la Zona Monumental, és a dir, les 12 hectàrees declarades Patrimoni de la Humanitat. El flux de visitants també es reduirà, sent d'un màxim de 1.400 persones per hora

També s'establiran 9 portes d'accés. Una només de sortida situada a la porta monumental, 4 accessos que compartiran els veïns i els turistes, amb control d'accés permanent; i altres 4 accessos exclusius per al veïnat. 

Mapa Park Güell
Foto: Ajuntament de Barcelona

Els veïns de la zona, escoles i visitants habituals poden entrar al Park de forma gratuïta en dues franges horàries: la 'Bon dia Barcelona', de 6 a 9.30 del matí, i la 'Bon vespre Barcelona', de les 20 –quan acaba l'horari dels visitants– fins a les 23 hores. Si teniu la targeta Gaudir Més, podeu visitar el parc el dia i a l'hora que vulgueu i gratis. A partir de la tardor, es posarà en funcionament una nova APP del Gaudir Més que permetrà un funcionament més fàcil, accessible i telemàtic pels nous registres.

De forma puntual, durant aquest estiu, es podrà accedir al parc de forma gratuïta també amb el carnet de Biblioteques

A més de passejar, fer esport i gaudir de la visita cultural, el programa d'activitats del Park Güell, centrada sobretot en un públic local, augmenta. D'una banda, el mes de juliol se celebren els concerts gratuïs de guitarra organitzats pel MUHBA, i els dijous d'agost le festival 'Música als parcs', també passarà pel Güell. 

NO T'HO PERDIS: 11 jardins i espais verds de Barcelona amb encant.

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time Out Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat