Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Passeig de Gràcia
Foto: Maria DiasPasseig de Gràcia

El Passeig de Gràcia acollirà 10 hores de concerts de jazz gratuïts

La diada clourà amb l'actuació d'Antonio Sánchez, que presentarà l'àlbum nominat a un Grammy 'Bad Hombre'

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Amb l’arribada del bon temps, no hi ha cap racó de Barcelona que escapi dels esdeveniments a l’aire lliure –només cal veure l’agenda del cap de setmana per confirmar-ho–. Des d’activitats gratuïtes per a tota la família al Jardí Botànic de Montjuïc fins a 10 hores de música electrònica gratis al parc de l’Estació del Nord, de punta a punta de la ciutat se celebren actes a cel obert. El Passeig de Gràcia no n’és una excepció i, per això, durant el pròxim 28 d’abril, de 12.30 a 22 h, es convertirà en el punt d'encontre dels amants del jazz. 

El cas és que Barcelona es torna a sumar a la commemoració del Dia Internacional del Jazz i perquè tothom pugui ser partícip de la celebració, la Fundació Barcelona Promoció, amb l’impuls de l’Institut de Cultura de Barcelona i el suport del Ministeri de Cultura, ha organitzat un seguit de concerts gratuïts per homenatjar aquest gènere centenari. Durant deu hores, deu concerts de jazz, però també de 'funk' i de sons ballables, es convertiran en els protagonistes d’un escenari que es col·locarà a la cruïlla amb el carrer Casp. 

Mestres del Jazz Raval 1979
Foto: Taller de MúsicsMestres del Jazz Raval 1979

Els primers passos de ball aniran a càrrec de la Sant Andreu Dixie Band, un grup nascut dins la Sant Andreu Jazz Band, i que, sota la direcció del músic i mestre Joan Chamorro, reinterpretaran els orígens del jazz, des de Nova Orleans fins al swing. Després arribarà el torn de la formació Liceu BLAM Collective, del Conservatori del Liceu, que oferirà un repertori 'funk' sota la direcció dels professors Pedro Campos i Alex Dee. Seguidament, l'octet Mestres del Jazz Raval 1979, prendrà el relleu a l’escenari per homenatjar als músics que van fundar el Taller de Músics, amb tres convidades d'excepció: Eva Fernández, Gemma Humet i Odette Telleria.

A primera hora de la tarda continuarà la jornada de Jazz el guitarrista cornellanenc Juan Gómez 'Chicuelo', que interpretarà el seu espectacle 'Caminos' amb el contrabaixista Manel Fortià, el bateria David Gómez i la 'bailaora' mexicana Karen Lugo. Després, Barcelona Gospel Messengers cantaran un repertori amb referències a mestres del jazz, com Nina Simone i Aretha Franklin, on s’afegirà la veu i la trompeta de l’artista Andrea Motis

La jornada conclourà amb l’actuació més esperada: la d’Antonio Sánchez, un bateria i compositor de jazz mexicà reconegut mundialment, membre de la Pat Metheny Group. La seva actuació presentarà l’àlbum 'Bad hombre', nominat al Grammy al Millor Àlbum Instrumental Contemporani, que comparteix amb Thana Alexa, a la veu; bigyuki, als teclats, i Lez Sadler, al baix elèctric. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat