Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Avenida Palace Hotel
Foto: El Avenida Palace Hotel Barcelona

El preu mitjà per una habitació d'hotel a Barcelona es dispara un 19%

Les xifres ja superen les del 2019, abans de la pandèmia, amb un augment de gairebé 30 euros

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona s'ha convertit en la segona ciutat més visitada de tot l'Estat. Aquesta intensificació del turisme ha augmentat la demanda hotelera i ha disparat els preus de les habitacions. La recuperació turística després de la pandèmia ha fet que els preus per dormir una nit a Barcelona hagin augmentat un 19% respecte al 2019. Actualment, el preu mitjà d'una habitació d'hotel a la ciutat és de 185,4 euros, gairebé 30 euros més que el 2019, on el preu era de 155,8. Aquest augment ha situat Barcelona com la segona destinació turística més cara de tot l'Estat, per darrere de la ciutat malaguenya de Marbella.

Segons les últimes dades del portal d'estadística de l'Ajuntament de Barcelona, l'augment de 29,6 euros respecte a les xifres prepandèmia suposen un increment del 19%. Per entrar més en detall, les dades de la tarifa mitjana diària per habitació ocupada (ADR) analitzen els preus de les habitacions segons la categoria dels hotels. Dormir en un hotel de cinc estrelles al juny costa aproximadament 332 euros, un 3,5% més que l'any 2019, quan la mitjana se situava en uns 321 euros. Si busquem els establiments de quatre estrelles, el preu mitjà baixa fins als 187,9 euros, tot i que supera els 151 euros que costava el 2019.

Malgrat que l'encariment de les habitacions es nota a tots els establiments, els d'una i dues estrelles han sigut els més afectats, amb un augment del 36,8%. El juny de 2023 el preu mitjà per dormir en una habitació d'aquesta categoria era de 131,64 euros, una quantitat molt més elevada que la del 2019, quan la mitjana se situava en els 96,2 euros. Tot i la creixent demanda, els 3,9 milions de viatgers que ha rebut Barcelona fins al mes de juny queden lluny dels 4,1 milions que va rebre en el mateix període de 2019.

*Consulteu aquí les dades del portal d'estadística de l'Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: 18 terrats de Barcelona amb vistes espectaculars

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat