Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cementiri de Montjuïc
© ShutterstockCementiri de Montjuïc

El preu per incinerar-se a Barcelona es dispararà un 21,3% el 2024

L'Ajuntament mantindrà els preus per entrar al Park Güell, al Tibidabo i al Zoo i congelarà les tarifes del Bicing i Endolla Barcelonaº

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda als preus públics i privats pel pròxim 2024 i, malgrat que moltes de les tarifes actuals es mantindran, han sorprès les noves condicions de Cementiris de Barcelona. Després d'una dècada congelats, els preus dels serveis de cremació es dispararan un 21,3% el 2024. La institució ha justificat la mesura al·legant l'increment dels costos d'energia, concretament de gas i electricitat. 

L'any vinent, doncs, incinerar-se a Barcelona costarà 70 euros més, un preu que passarà dels 329,16 euros actuals a 399,16 euros sense IVA. Malgrat la pujada del cost, Barcelona continua com una de les ciutats de l'Estat més econòmiques per a la cremació i, ja amb la nova tarifa present, la ciutat continua sent 133 euros més barata que Madrid i 90 euros més econòmica que Màlaga. 

Es congelen la majoria de tarifes el 2024

Tot i la pujada del preu de la incineració, l'aprovació dels preus mantindrà la majoria de les tarifes actuals de la ciutat. El Parc d'atraccions del Tibidabo mantindrà els seus preus per entrar, que varien si s'accedeix a la totalitat del parc o només a l'Àrea Panoràmica. El Zoo de Barcelona i el Park Güell també mantindran les seves respectives tarifes.

L'Ajuntament també congelarà els preus del Bicing que es van implementar amb el desplegament del nou model, i també els d'Endolla Barcelona. L'única modificació destacada sobre els preus públics afecta el servei públic de neteja de pintades, que passarà a estar dividit en dos. El preu variarà segons si la neteja s'ha de realitzar en un element catalogat, molt més complicat i costós, o en edificis no protegits. 

NO T'HO PERDIS: Nadal 2023 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat