Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El que no et van dir als Premis Gaudí, tot i ser el més important

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Ja coneixem els guardonats de la nit més important del cinema català. La desena gala dels Premis Gaudí, presentada per un àcid David Verdaguer, no va sorprendre pel que fa als premiats. El debut de Carla Simón amb 'Estiu 1993' es va emportar les tres categories més importants, tot i que la ‘Incerta Gloria’ de l’Agustí Villaronga no va marxar de buit, ja que per un premi o un altre el seu equip va arribar a pujar fins a vuit vegades a recollir estatuetes. La gala va estar marcada entre altres coses pels seients buits, per un 'cameo' inesperat de Puigdemont, per un Lluís Danés que sap sempre tocar la fibra i per missatges feministes (#jotambé) i més que justificats.

Espera, espera... però tot això ja ho saps, oi? (els mitjans en van plens). Doncs millor t’expliquem el que ningú va gosar a dir en veu alta.

I no, no ens referim a altres veritats que segurament no sàpigues com que les croquetes del càtering van triomfar entre els premiats, que el David Verdaguer està molt millor que el model ‘fitness’ que el va substituir a platea o que el director Javier Calvo va haver de demanar un carregador de mòbil (per un ‘influencer’ com ell això és com quedar-se sense aire)... ens referim a una informació més important encara i que des de Time Out volem cridar als quatre vents.

Durant les quasi 3 hores de gala ningú va fer referència al fet que totes les candidates a millor pel·lícula, tant en llengua catalana com no, encara es poden veure als cinemes. La majoria d’elles segueixen en cartellera a Barcelona, com es el cas d’'Estiu 1993', 'Tierra Firme', 'La Llamada', 'Júlia Ist' o 'La Libreria'. Altres com 'Incerta Gloria' i 'La película de nuestra vida' ja han caigut de les cartelleres perquè la seva estrena va ser a principis d’any però podria ser que després del seu pas pels Gaudí tornessin a programar-se.

Misteri resolt, els Gaudí, com la majoria de cerimònies on es reconeix el talent del cinema, també es van oblidar aquest petit gran detall. A final, de poc serveix fer una gala 'Trending Topic Mundial' (ahir ho van aconseguir) si no es va al cinema. Així doncs, ja no teniu excusa, Barcelona està preparada perquè anem en massa a "gaudir", de veritat, del cinema català!

 

Últimes notícies

    Publicitat