Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'La maleta d'en Lionel', Hernán Casciari
Matías Tolsá / Pagès Editors'La maleta d'en Lionel', Hernán Casciari

El recull de contes que va fer plorar Leo Messi i la seva família es publica en català

L'editorial Pagès Editors ha traduït 'La maleta d'en Lionel', de l'escriptor argentí Hernán Casciari

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Messi s'ha convertit en un emblema de Barcelona. Gràcies a la seva passió pel Barça i el seu amor cap a la ciutat, l'argentí es va fer un lloc al cor de milers de barcelonins i barcelonines. L'estrella del futbol ha inspirat joves futbolistes, i també artistes i escriptors, com és el cas de l'argentí Hernán Casciari. L'autor va escriure un recull de 26 contes titulat 'La maleta d'en Lionel', dedicats a l'exjugador del Barça. Fins ara, els contes només es podien llegir en castellà, però l'editorial Pagès Editors els ha publicat també en català, una novetat d'aquest mes de setembre.

Casciari va escriure gran part dels 26 contes durant els quinze anys que va viure a Catalunya, va ser per això que l'enyorança a la seva terra i a la seva gent es van convertir en un dels elements més comuns del seu treball. El seu amor per Argentina es reflecteix també en la figura de Leo Messi, que ha sigut la màxima inspiració de 'La maleta d'en Lionel'. Al llibre, l'autor explica com va ser viure de prop el naixement d'una de les icones més importants de la història del futbol. "Ens va alegrar la vida un 'nene chiquito' que no parlava", va explicar Casciari en una entrevista sobre aquest conte dedicat a Messi.

'Qué mirá bobo, anda pa'allá'

"La famosa frase 'Qué mirá bobo, anda pa'allá' de Messi, que molts van criticar, menjant-se les esses, amb el 'yeisme' intacte, va ser una frase perfecta per a nosaltres els immigrants. Ens va alegrar confirmar que continua essent el mateix, que mai va guardar la seva maleta a l'armari. Mai va equivocar el seu accent. Mai va oblidar el seu lloc al món. Per això la humanitat sencera volia la victòria de Messi, perquè mai s'ha vist al cim del món a un home senzill, a un tipus qualsevol. Després de guanyar el Mundial ell va tornar a Rosario, com sempre, perquè els seus costums no canvien. L'únic que canvia és el que va portar als argentins dins la seva maleta, la Copa del Món", va explicar.

Aquestes paraules van emocionar i fer plorar Messi i la seva família, que va enviar un àudio a l'autor en agraïment. A més de la seva admiració per Messi, els relats tracten reflexions del mateix Casciari sobre com és la vida d'un escriptor a través d'una narració carregada de realisme màgic i un sòrdid humor negre.

La maleta d'en Lionel
Foto: Pagès Edicions

NO T'HO PERDIS: Les obres del Camp Nou en directe: com seguir la construcció de l'estadi del Barça

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat