Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El refugi de la plaça del Diamant es pot visitar durant les festes de Gràcia

Durant la festa major del barri, aquest refugi antiaeri ofereix visites guiades al públic general

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

El refugi antiaeri de la plaça del Diamant és d’aquells llocs que has vist tota la vida, però on, segurament, no hi has entrat mai. Potser t’has arrepenjat a la paret de vidre que envolta les escales que hi baixen, tot menjant una piadina o uns noodles. Si sempre t’ha picat la curiositat saber què s’amaga allà a sota i t’interessa la història de la ciutat, les festes de Gràcia t’ho posen ben fàcil. 

Des del 13 fins al 21 d’agost, el refugi antiaeri de la plaça del Diamant s’obrirà al públic en unes visites guiades que ha organitzat el Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis. Les visites duren una hora i permeten conèixer en profunditat aquest espai, que és només un dels 90 refugis que hi havia a Gràcia (eren 1.300 a tot Barcelona!) i que van protegir la població durant els bombardejos de la Guerra Civil Espanyola. De fet, el refugi de la plaça del Diamant és dels més grans de tota la ciutat

Potser no sabies que aquest refugi es pot visitar els diumenges a les 11 h, durant l’any. Però bé, l’ambient festiu del barri ha multiplicat les oportunitats per visitar-lo i durant aquests dies les visites es podran fer de forma ininterrompuda de 17.30 a 21.30 h. Per entrar al refugi cal inscripció prèvia per accedir-hi i el preu és de 3 euros per persona. Les entrades es poden comprar a la taula habilitada pel Taller d’Història de Gràcia a la mateixa plaça del Diamant. 

Aquesta és només una de les maneres que tenim per celebrar la festa major del barri de Gràcia. Ara bé, n’hi ha moltíssimes més: et recomanem que visites també la torre del Rellotge (amb unes boniques vistes de Gràcia!), que passegis pels carrers guarnits i que gaudeixis de tots els concerts gratuïts que ofereix el barri. 

NO T'HO PERDIS: Festa major de Gràcia 2022

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat