Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Semàfor de Mortadel·lo
Foto: Ceci Fimia / Ajuntament de Barcelona

On trobar el semàfor de Mortadel·lo que ja controla el tràfic a Barcelona

S'inauguren els primers senyals lluminosos amb què la ciutat vol homenejar al dibuixant Ibáñez

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Hem seguit la gestació del projecte: primer la iniciativa popular que ho va proposar, després la tria de la ubicació i finalment la inauguració. Dissabte es van posar en funcionament els primers semàfors de Barcelona que porten incorporades les figures de Mortadel·lo i Filemó, els famosos personatges de còmic creats pel reconegut dibuixant i il·lustrador Francisco Ibáñez, traspassat el passat juliol.

Els primers semàfors instal·lats d'una sèrie que es repartirà per diferents punts de la ciutat són els de la cruïlla del carrer del Treball amb el carrer del Concili de Trento, al districte de Sant Martí. La ubicació s'ha escollit per la seva proximitat amb la biblioteca Gabriel García Márquez, que compta amb un fons dedicat a l'obra d'Ibáñez, que era veí del barri i va assistir a la inauguració de l'equipament.

Semàfor Mortadel·lo
Foto: Ceci Fimia / Ajuntament de BarcelonaSemàfor amb Filemó al llum vermell

Finalment, el disseny del semàfor ubica el personatge de Filemó a l'òptica vermella i Mortadel·lo a l'òptica verda de via lliure. Els nous semàfors tenen les mateixes característiques que els models habituals que s'instal·len a la ciutat: són grocs, amb leds i de policarbonat, amb un nucli d'alumini que proporciona una alta resistència i estan equipats amb dispositius sonors per a invidents.

D'aquesta manera la ciutat de Barcelona recull i incorpora la iniciativa proposada a xarxes socials pel professor navarrès Francisco Javier Ibáñez, un homenatge als populars personatges del còmic que ha rebut un ampli suport social.

Semàfor de Mortadel·lo
Foto: Ceci Fimia / Ajuntament de BarcelonaInauguració del semàfor de 'Mortadel·lo i filemó'

Més semàfors repartits per la ciutat

Els de Sant Martí són només els primers semàfors dedicats als detectius més famosos del còmic. En les pròximes setmanes l'Ajuntament de Barcelona té previst instal·lar tres parelles més de semàfors.

Hi haurà dos semàfors a la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Bac de Roda, àmbit proper a on residia el dibuixant; dos més a la cruïlla del carrer Comte d'Urgell amb el carrer Manso, per la seva proximitat amb el Mercat de Sant Antoni i al seu popular mercat dominical de còmics i llibres; i, finalment, els dos últims a la cruïlla de la Ronda Sant Pere amb el passeig de Gràcia, un espai central de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: els 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat