Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Semàfor Mortadelo y Filemón
Foto: Time Out

Els semàfors de 'Mortadel·lo i Filemó' ja tenen ubicació a Barcelona

Els homenatges s'instal·laran a diferents punts de la ciutat carregats de simbolisme

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Hem anat seguint la notícia, primer amb la proposta popular per instal·lar a Barcelona semàfors d'homenatge als personatges més coneguts del dibuixant Francisco Ibáñez, traspassat al juliol. L'Ajuntament ho va entomar ràpidament i ara acabem de saber que 'Mortadel·lo i Filemó' no tindran només un punt de referència lumínic, sinó més d'un.

L'Ajuntament ja ha triat els llocs on se situaran els semàfors inspirats en els detectius del còmic espanyol més famós. Tal com va ser avançat per 'Catalunya Informació', hi haurà un total de tres semàfors. El primer s'instal·larà a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de Bac de Roda, al barri de Provençals del Poblenou, prop de l'antiga casa del creador dels icònics personatges. El segon semàfor s'ubicarà a la ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia, a la Dreta de l'Eixample, i el tercer serà col·locat a un dels encreuaments del Mercat de Sant Antoni, específicament a Comte d'Urgell amb Manso, tal com havien reclamat associacions de la zona.

La iniciativa, que commemora els detectius Mortadel·lo i Filemó, ha estat aprovada pel consistori barceloní, després de l'entusiasta proposta a xarxes del professor navarrès Francisco J. Ibáñez, que casualment s'anomena com el dibuixant.

S'ha obert la licitació per a aquest projecte, amb un cost de 17.036 euros. Les empreses interessades hauran de subministrar i instal·lar 16 d'aquests semàfors, que inclouran dispositius per a persones amb discapacitat visual. Mortadel·lo ocuparà la llum verda i Filemó a la vermella, un record ben divertit que alegrarà la mirada de molts passejants de les diverses zones escollides per a l'homenatge.

NO T'HO PERDIS: La festa per a fanàtics de Harry Potter arriba a Barcelona (només un dia d'octubre)

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat