Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Monk
Foto: Ricard Martín Monk

El tercer millor bar del món obre una cocteleria secreta a Barcelona

Monk, amagada rere la porta d'un colmado 24 hores al Born, tindrà un club de ball

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Ho han tornat a fer. El Grup La Confiteria, que el 2016 va obrir la cocteleria Paradiso, amagada rere un bar d'entrepans (el magnífic Bar Pastrami de Rooftop Smokehouse), està a punt d'inaugurar una nova cocteleria amagada o 'speakeasy', segons aquell anglicisme tan cursi que agrada a tanta gent. 

Monk, que obrirà el pròxim mes d'octubre, és al carrer Abaixadors, 10. I funcionarà amagat rere un supermercat 24 hores. Què té a veure un monjo ('monk') amb una botigueta de patates xips i refrescos? "Perquè l'immoble sembla una església, és un local enorme dins d'un edifici molt antic, amb arcs i voltes de principis del segle XIX, molt màgic", explica en Lito Baldovinos, gerent del grup. "Serà molt divertit: tu obres una porteta al fons del colmado i ja seràs dins Monk", revela. 

Endevineu on serà la porta secreta de Monk?
Foto: Ricard MartínEndevineu on serà la porta secreta de Monk?

Monk és on hi havia el restaurant La Lluna, que va tancar durant la pandèmia. Cada cocteleria de La Confiteria té una personalitat forta i definida: la de Monk serà "la forta relació amb l'art modern, t'hi trobaràs instal·lacions d'art immersiu molt orientades al treball de James Turrell, fins i tot als lavabos", detalla. La llum hi jugarà un paper molt important: Baldovinos parla de "reflexos, diamants, una gran barra i un bar il·luminat". 

Paradiso
Foto: Irene Fernández

Prefereixen parlar "del germà gran del Paradiso" –llistat com a tercer millor bar del món a la 50 World's Best Bars– que com al petit. "Perquè considerem que és un pas més enllà del que vam fer amb el Paradiso", valora Baldovinos. És una aposta ambiciosa: a més de la cocteleria, hi haurà un club amb DJ, amb capacitat per a cinquanta persones, i on es podrà ballar. Al club hi haurà una segona cocteleria amb còctels de tirador.

L'estil de cocteleria, esclar, "serà molt Paradiso, molt visual però molt orientat al sabor". En Giacomo Gianotti –campió del món de cocteleria i director de Paradiso– n'és el director creatiu. N'estem segurs que ben aviat hi haurà clatellades –bé, més aviat cues– per entrar a fer-hi el got.

Recordeu que Monk és a Abaixadors, un carrer noctàmbul amb caixet i tradició: a Abaixadors, 9, a la finca règia de davant, durant els anys setanta hi va regnar el Little Castle, una discoteca ambientada com si fos un castell. I el 1999 hi va obrir l'Astin, un bar musical on la modernor de Barcelona s'escalfava abans d'anar al Nitsa (encara hi podeu veure l'estàtua que hi va clavar en Juanjo Sáez amb Loctite). Monk és un nom i un concepte que encaixa d'allò més en aquest context. 

El Dr Astin vist per Juanjo Sáez
Foto: Ricard MartínEl Dr Astin vist per Juanjo Sáez

NO T'HO PERDIS: Les millors discoteques i clubs de Barcelona 

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat