Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pastrami Bar / El Paradiso
© Irene FernandezPastrami Bar / El Paradiso

El tercer millor bar del món és a Barcelona

El Paradiso, Two Schmucks i Sips apareixen a les primeres posicions de The World's 50 Best Bars

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Que Barcelona és una potència mundial en matèria de cocteleria és ben sabut. I ho corrobora la llista que acaba de publicar The World's 50 Best Bars, on hi apareix en el tercer lloc la cocteleria Paradiso, Two Schmucks al número 11, i la recent Sips al número 37. Tres bars de Barcelona contra un de Madrid, Salmon Guru, que apareix al lloc 24.

En Lito Baldovinos del Grup La Confiteria, co-propietari de Paradiso, s'ho pren amb una moderació molt catalana: "Home, sí, és l'hòstia estar al tercer lloc, en una correlació amb restaurant amb l'Etxebarri, que és un temple de menjar. Ahir em va trucar ma mare i estava molt contenta. Però mira, ara estic al banc negociant i ja m'ha passat l'entusiasme", riu. Qui sí que està en un núvol, diu, és en Giacomo Gianotti, el bàrman en cap: "Com un nen petit, viu en un somni", explica. 

Le Peruvien, Pastrami Bar / El Paradiso
© Iván MorenoLe Peruvien, Pastrami Bar / El Paradiso

El perquè de l'èxit del Paradiso té diverses capes: és una cocteleria boníssima, esclar. Així i tot el còctel més barat surt per 9 euros –un dry martini clàssic– i els dos més cars de la carta costen 15. "No són preus exageradament cars i no els pensem apujar", explica Baldovinos. I en tragos relativament assequibles apliquen tècniques d'avantguarda: com la Supercooling, que el 2020 només tenien ells i el Celler de Can Roca i han aplicat al dry martini. 

Ara bé, considera que la guia ha tingut en compte "una barreja d'informalitat, qualitat i excel·lència: som una cocteleria del segle XXI, entres i hi ha un nivell de sarau maco, un disseny increïble i sis tios rere la barra fent espectacle". Les altres dues cocteleries de Barcelona que han pujat al podi són Two Schmucks, de la que també valoren la informalitat ("pots beure refinat i acabar la nit ballant damunt una taula") i la Sips de Marc Álvarez i Simone Caporale, hereva directa de l'esperit bullinià bevible en ètica i estètica. 

NO T'HO PERDIS: Les millors cocteleries de Barcelona 

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat