Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors discos i clubs de Barcelona

Les millors discos i clubs de Barcelona

Quins són els temples de moda de la nit de la ciutat? Repassem els millors locals i la seva fauna.

Razzmatazz
Per Òscar Broc |
Advertising

Hem posat el termòmetre als locals nocturns de Barcelona per descobrir els deu clubs més calents, els que combinen la millor música i l'ambient més animat per enviar-nos al llit tard, feliços i exhaustos.

Discos i clubs

Música, Espais musicals

Nitsa/Astin (Sala Apolo)

icon-location-pin El Poble-sec

A l’Apolo, electrònica exquisida amb DJ Fra i Kosmos com a gurus. A la sala inferior, la renovada sala 2 ara convertida en Astin, hi ha el millor de house i disco amb DJ Coco, Arnau Obiols i Morgan Hammer. El Nitsa és el Barça de Guardiola dels clubs de la ciutat; hi han punxat i hi punxen els millors del món. És l’hora de celebrar-ho, però en el meu cas amb una birra i prou, que ja vaig suar-hi la samarreta (i altres coses) als mítics 90. És el moment de deixar pas a les noves generacions. Divendres, dissabtes i vetlles de festius, d’1 a 6 h.

Clubs

Marula Café

icon-location-pin El Gòtic

Garage, afrobeat, jazz, funk, soul, disco, bogaloo i el que el déu Groove disposi. El Marula Cafè és tan autèntic que fa mal. No hi cap altre club a Barcelona que jugui amb la música old school com aquest elegant espai ubicat als budells més pudents del Gòtic. Té una programació de concerts per a connaisseurs vinilistes senzillament impecable. I tampoc fa concessions a l’hora de punxar: els caps de setmana són un esclat de grooves negres amb segell de qualitat i aroma vintage. Coltrane, Hayes, Puente, Mayfield...

Advertising
Música, Espais musicals

Razzclub/Loft (Sala Razzmatazz)

icon-location-pin El Parc i la Llacuna del Poblenou

El Loft, juntament amb el Nitsa, ofereix la programació de música electrònica més actual i internacional. És una visita obligada per als grans i un dels temples technoides amb més feligresos. El Razz no necessita presentació: tots hi heu entrat dempeus i tots n’heu sortit a quatre potes; els hits ballables de pop-rock que llancen sobre la gent són irresistibles. El Razz, a més, té la particularitat de fer sentir els visitants de més trenta com a mòmies decrèpites a la recerca del txaca-txaca. Hi abunda la jovenalla i a la pista principal hi ha més acne que a L’imperdible Parker Lewis.

Música, Espais musicals

Jamboree

icon-location-pin El Gòtic

Tot i tenir més anys a la gepa que Concha Velasco, el Jamboree encara és el club on s’escolta el millor hip-hop i R&B de Barcelona. Els dijous són imprescindibles per educar l’oïda amb la millor música negra actual, gràcies a les sessions BCN Or Die amb Flavio Rodríguez. Els caps de setmana és obligatori atendre a les misses de DJ Yoda, un dels grans quan parlem de sonoritats urban. Una cosa més: les sabatilles esportives i gorres hi són pràcticament obligatòries.

Advertising
Moog
Iván Moreno

Moog

icon-location-pin El Raval

És un dels clubs més petits de la ciutat, però els pesos pesats de l'electrònica que han passat per la seva cabina li han donat un caixet que ja voldrien altres sales més grans. Encara que a les grans nits es fa difícil conviure tan a prop amb la resta de públic, això és una part del seu encant. Té una pista central i una petita sala a dalt. Un dels seus atractius és el públic 'underground' que el freqüenta .

Macarena
Ivan Moreno
Clubs

Macarena

icon-location-pin El Gòtic

Sembla que al pot petit hi ha la bona confitura. Tot i que no hi caben més de cinquanta persones, no es tallen a l'hora de programar alguns dels millors noms de l'electrònica nacional i internacional. Ubicat en un antic tablao flamenc, hi ha un públic fidel que passa cada cap de setmana la doble porta que separa l'exterior d'una petita pista i una barra al fons del local. El millor del Macarena Club és la facilitat de trobarse en família al cap de pocs minuts.

Advertising
Música, Espais musicals

Sidecar Factory Club

icon-location-pin Ciutat Vella

Concerts de rock amb bandes més underground que el metro. Sessions canalles de guitarres desbocades amb els millors DJ de la ciutat cada dia de la setmana. Sidecar és mala herba que mai no mor, el millor recurs d’una nit poca-solta que acaba en festa. Has sortit dimarts. T’has fotut set cubates i has fumat farigola a la plaça Reial. Necessites trobar una discoteca amb pebrots i bona música... El Sidecar. Com acaba la cosa? Amb una noia amb pírcings al llit i un tatuatge al teu cul que diu: “La millor nit de la meba bida”.

Laut
© Lluís Tudela
Clubs

Laut

Amb la garantia del festival Lapsus, que s'encarrega de gestionar-ne la programació, Poble-sec estrena nou club de música electrònica, al costat de la sala Hiroshima i darrere de l'Apolo. Es diu Laut, que vol dir 'fort' –en el sentit de potent pel que fa als decibels– en alemany, i es proposa oferir una programació amb equilibri entre l'escena local i les propostes foranies d'avantguarda en un local de 245 m² amb so d'última generació amb una capacitat per a 200 persones.

Advertising

Magic Club

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Llefiscós a l’estiu, amic de la suor rockista i de les aglomeracions porques, el Màgic és un club de rock’n’roll com Keith mana. Trenca l’aroma hipster del Born, aportant actitud a un barri que cada cop papalloneja més. Acull tatuatges i jaquetes de cuir des de la primera glaciació, i s’ha especialitzat a satisfer les pulsions de la germandat antitechno. Ho sé, pots escoltar un tema d’Iggy Pop a qualsevol lloc, però en cap altre tindrà el regust amarg de cervesa, bourbon, suor i sexe brut d’aquest deliciós infern.

City Hall

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Aquesta sala va viure un moment esplendorós que va deixar enrere. Ara es manté viva gràcies a les sessions fetes fora del cap de setmana i a la programació de música en viu del Music Hall, amb una capacitat per a 500 persones. L'oferta se centra en una electrònica de qualitat amb artistes nacionals i internacionals. El públic és més aviat jove però varia en funció de la nit.

I abans de la disco...

Advertising
Advertising