[title]
Catalunya viu un moment gastronòmic esplèndid: un petit país amb un producte impressionant i divers al seu abast. Els grans restaurants locals transmeten la riquesa del paisatge en una proposta gastronòmica variada, carregada de sabor i personalitat. Aquest any, el festival gastronòmic de Time Out, el Time Out Fest –que tindrà lloc els dies 24 i 25 de maig a l'Antiga Fàbrica Damm– promet una edició espectacular: hem aconseguit reunir tres restaurants amb estrella Michelin! Dels 12 establiments –exquisits i personalíssims– que conformen l'oferta del festival, n'hi ha tres distingits amb la màxima condecoració de la gastronomia en l'àmbit mundial. Són l'Antic Molí d'Ulldecona, l'Aliança d'Anglès i Citrus del Tancat, a Alcanar. O sigui que aquest és el titular: el 25 % del Time Out Fest són estrelles Michelin.
Tres restaurants compromesos amb el territori
Vegem-los. Al capdavant de l'Antic Molí d'Ulldecona hi ha en Vicent Guimerà. Amb 24 anys, va obrir l'Antic Molí l'any 2004 a Ulldecona, i va aconseguir la Michelin el 2017. Però més enllà dels guardons, ens interessa com Guimerà imbrica tradició, creació i sostenibilitat en un projecte compromès amb les Terres de l'Ebre. No només amb el menjar: el seu menú Mans són 20 passes servides en petites obres d'art, creades per artesans locals.
L'Àlex Carrera, de l'Aliança d'Anglès, és un xef que barreja territori (L'Empordà i Girona), molta tècnica i un cert esperit clàssic francès.

I de Citrus del Tancat tindrem l'Aitor López, un cuiner que transita la fina línia que hi ha entre la cuina de les Terres de l'Ebre i València, i que destaca per la seva proposta culinària, basada en la proximitat i els productes emblemàtics locals. Com podeu veure, us hem portat tres propostes ultralocals i universals.

El millor pastisser del món serà al Time Out Fest

I per acabar-ho d'adobar, el 50 % de l'oferta de postres anirà a càrrec de Rocambolesc, l'obrador de dolços i gelats d'en Jordi Roca i l'Ale Rivas (qui fou també cap de pastisseria d'El Celler de Can Roca). Això significa que a càrrec de les postres tenim qui fou anomenat Millor Pastisser del Món els anys 2019 i 2023 en la celebració dels Best Pastry Chef Awards, i un dels grans continuadors de la tasca d'ElBulli a l'hora de canviar les normes de la cuina d'avantguarda.