Notícies

El Time Out Fest 2025 reuneix tres restaurants amb estrella Michelin (¡i el millor pastisser del món!)

Enguany, el festival gastronòmic de Time Out aplega l'alta cuina de tota Catalunya a Barcelona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
L'Antic Molí
Foto: Time Out Barcelona | L'Antic Molí
Publicitat

Catalunya viu un moment gastronòmic esplèndid: un petit país amb un producte impressionant i divers al seu abast. Els grans restaurants locals transmeten la riquesa del paisatge en una proposta gastronòmica variada, carregada de sabor i personalitat. Aquest any, el festival gastronòmic de Time Out, el Time Out Fest –que tindrà lloc els dies 24 i 25 de maig a l'Antiga Fàbrica Damm– promet una edició espectacular: hem aconseguit reunir tres restaurants amb estrella Michelin! Dels 12 establiments –exquisits i personalíssims– que conformen l'oferta del festival, n'hi ha tres distingits amb la màxima condecoració de la gastronomia en l'àmbit mundial. Són l'Antic Molí d'Ulldecona, l'Aliança d'Anglès i Citrus del Tancat, a Alcanar. O sigui que aquest és el titular: el 25 % del Time Out Fest són estrelles Michelin

Tres restaurants compromesos amb el territori 

Vegem-los. Al capdavant de l'Antic Molí d'Ulldecona hi ha en Vicent Guimerà. Amb 24 anys, va obrir l'Antic Molí l'any 2004 a Ulldecona, i va aconseguir la Michelin el 2017. Però més enllà dels guardons, ens interessa com Guimerà imbrica tradició, creació i sostenibilitat en un projecte compromès amb les Terres de l'Ebre. No només amb el menjar: el seu menú Mans són 20 passes servides en petites obres d'art, creades per artesans locals.

L'Àlex Carrera, de l'Aliança d'Anglès, és un xef que barreja territori (L'Empordà i Girona), molta tècnica i un cert esperit clàssic francès.

L'Aliança d'Anglès
Foto: Time Out BarcelonaL'Aliança d'Anglès

I de Citrus del Tancat tindrem l'Aitor López, un cuiner que transita la fina línia que hi ha entre la cuina de les Terres de l'Ebre i València, i que destaca per la seva proposta culinària, basada en la proximitat i els productes emblemàtics locals. Com podeu veure, us hem portat tres propostes ultralocals i universals. 

Citrus del Tancat
Foto: Time Out BarcelonaCitrus del Tancat

El millor pastisser del món serà al Time Out Fest 

Jordi Roca: reivindicació de la pastisseria lenta
Foto: Ivan GiménezJordi Roca: reivindicació de la pastisseria lenta

I per acabar-ho d'adobar, el 50 % de l'oferta de postres anirà a càrrec de Rocambolesc, l'obrador de dolços i gelats d'en Jordi Roca i l'Ale Rivas (qui fou també cap de pastisseria d'El Celler de Can Roca). Això significa que a càrrec de les postres tenim qui fou anomenat Millor Pastisser del Món els anys 2019 i 2023 en la celebració dels Best Pastry Chef Awards, i un dels grans continuadors de la tasca d'ElBulli a l'hora de canviar les normes de la cuina d'avantguarda. 

T’agrada menjar, oi? No et perdis el Time Out Fest el 24 i 25 de maig a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, amb plats de 10 dels millors restaurants de Catalunya reunits per primer cop

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat