Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els concerts multitudinaris són segurs, segons la prova pilot al Palau Sant Jordi

L'anàlisi dels resultats del concert de Love of Lesbian mostra que no va tenir cap impacte en la transmissió de Covid entre els assistents

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Bones notícies pel sector de la música en directe, especialment per als grans festivals i els concerts multitudinaris. Un cop analitzats els resultats de la prova pilot realitzada al concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi el 27 de març organitzada per Festivals per la Cultura Segura, es descarta que fos un esdeveniment de 'supertransmissió', que era com estaven catalogats aquest tipus de concerts fins ara.

Entre els 4.592 assistents, només es van registrar sis positius en els catorze dies posteriors, cosa que suposa una incidència acumulada de 130,7 casos/100.000 habitants, mentre que la mitjana de Barcelona durant el mateix període i entre els mateixos grups d'edat ha estat de 259,5 casos/100.000 habitants. Segons l'estudi, "en almenys 4 d’aquests 6 casos l’enquesta epidemiològica completa que es va realitzar per part dels equips mèdics de la Fundació [Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses y el Hospital Universitari Germans Trias i Pujol] suggereix que l’exposició a la font de la infecció va tenir lloc fora del concert".

El mateix matí del dia del concert es va fer un cribratge dels espectadors amb una prova ràpida d'antígens i només van poder assistir-hi les persones amb un resultat negatiu. Ja dins del Sant Jordi, les mesures de seguretat incloïen l'ús d'una mascareta FFP2, una ventilació d'acord amb la normativa vigent i tres zones diferenciades no comunicades, amb el control del flux de persones a l'interior del recinte. D'aquesta manera, els espectadors van poder gaudir del concert sense distància de seguretat.   

L'experiment tenia com a precedent l'èxit de l'estudi impulsat pel Primavera Sound a la Sala Apolo amb test d'antígens però, aquesta vegada, en un recinte més gran i amb un nombre d'espectadors deu vegades més gran.

NO T'HO PERDIS: Les 50 millors cançons dels anys 90

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat