Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els Manel versionen Bustamante i les xarxes exploten

'Dos hombres y un destino' de David Bustamante sona molt bé amb les veus dels Manel

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'últim disc i esperat retorn dels Manel, 'Per la bona gent', sortia l'octubre passat. El disc venia precedit pel 'single' Boy Band, una carta de presentació enganxosa del que seria aquest esperat retorn del grup. Tancaven el 2019 amb una llarga llista de concerts arreu del país que s'han vist cancel·lats per la crítica situació sanitària. A diferència de la majoria de grups i cantants del país, ells no s'han llançat a oferir concerts en 'streaming', directes pels descosits a Instagram o actuacions al terrat de casa. 

Els Manel, en la seva línia comunicativa, "del just i necessari", s'han pres aquests dies de reclusió al peu de la lletra i han desconnectat de la majoria de xarxes socials, fins ahir. Els autors de grans cançons que ja són història de la música catalana com 'Dona estrangera' o 'Teresa Rampell' han sorprès publicant un vídeo del 2010 on se'ls veu en una habitació versionant el 'hit' de David Bustamante, 'Dos hombres y un destino'.

El vídeo casolà va en la línia del que ara mateix publiquen la gran majoria de grups i cantants: actuacions des de casa, versions de cançons d'altres, col·laboracions especials a través d'Skype. Ells, en canvi, això ja ho van gravar fa 10 anys, ho tenien en alguna carpeta oblidada d'algun mòbil i... Per què no treure-ho ara? Així ho han fet, sense més context que el títol de la cançó i l'any en que es va gravar. Els seus seguidors ja han fet la resta, demanant més versions, més material i més llenya en un temps en que sembla que tots els grups hagin de regalar el seu talent per les xarxes.

L'opció de tirar d'hemeroteca i treure a la llum gravacions antigues és una altra via que podrien posar de moda els grups durant aquests dies de reclusió. A la vista està que funciona, la versió del single de Bustamante amb la veu d'en Guillem Gisbert, ja suma milers de reaccions i visualitzacions. Inclús se n'ha fet ressò el conegut actor de '¿Cómo conocí a vuestra madre?', Josh Radnor, amb un tweet on destaca que "li encanten les melodies de Manel".

NO T'HO PERDIS: Gerard Quintana: "Anirem a sac. Si cal prendre la Bastilla la prendrem"

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat