Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els millors concerts improvisats dels veïns de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Trencar les rutines, escoltar música, esprémer l'enginy i sortir al balcó tant com puguem són els millors remeis per superar amb èxit un confinament que va per llarg. Les xarxes van plenes de consells per teletreballar des de casa o per fer passar les hores amb l'ajuda de concerts en 'streaming', cinema gratis o lectures imprescindible però, com ho fem per socialitzar?

L'ésser humà té, per naturalesa, l'impuls de conversar i humanitzar la seva vida a través de les relacions humanes. Necessita fer activitats en comunitat i compartir experiències que ara s'han vist ajornades o limitades al seu entorn més proper. Però ens queden els balcons, aquella sortida a l'exterior que encara està permesa i que ens regala, per qui en té, el moment d'esbarjo diari i lliure de sostres. Amb menys d'una setmana de quarantena les xarxes s'han omplert de concerts i accions improvisades de veïns que han sortit al balcó per amenitzar, ni que sigui 5 minuts, els feixucs i llargs dies de confinament. Hem recopilat 5 accions que s'han captat als balcons de Barcelona per combatre els primers dies de quarenten amb més música i bon humor:

1. Si et cap un instrument a casa, et cap al balcó

El pianista Alberto Gestoso ja assajava i tocava dins de casa però ara és quasi d'obligació fer extensiu el teu talent a tot el veïnat. Així ho va fer amb 'My heart will go on' de la pel·lícula 'Titanic', aconseguint que tots els veïns sortissin al balcó, inclòs un que es va sumar a la interpretació amb el seu saxo. La repercussió del vídeo va arribar a la mateixa Celine Dion que la va compartir a les seves xarxes. Potser no era la cançó més optimista però és, sens dubte, una de les imatges d'aquest confinament.

2. Desinfectants del mal humor 

Es fan dir 'Los Hidrogel', asseguren una desinfecció total del mal humor i l'avorriment i actuen cada dia al seu balcó. Entre setmana fan una parada breu amb el 'hit' de Los del Río i una actuació nova. En canvi, els caps setmana, allarguen les seves 'Hidrogel Sessions' una hora, amb vermut, directes a través del seu compte d'Instagram i una llista de cançons participativa que fan amb els seus veïns.

3. Òpera als balcons

Begoña Alberdi, soprano barcelonina i de llarga i reconeguda trajectoria en el món de l'òpera, ha inaugurat un gran auditori des del balcó de casa seva. Qui té la sort de ser el seu veí pot gaudir cada dia d'una actuació d'una de les grans. Fins ara ha cantat el vals de Musetta de ‘La Bohème’ o ‘Casta diva’, de Puccini.

4. Eurovision Song Balcony

Algun veí va començar gravar però no sabia exactament d'on venia aquella potència de veu, quasi lírica, que conquistava el seu pati de veïns. La tenia just a sobre, vivia al seu bloc de pisos, i es tractava, ni més ni menys, que de la cantant Ruth Lorenzo. Coneguda, entre altres coses, per representar Espanya a Eurovision. Ara ja sabem que està confinada a Barcelona i que utilitza la seva potent veu per fer més portadors aquests dies.

5. Els clàssics mai fallen

Aquests joves de Les Corts ho tenien clar, un clàssic com Grease aixeca al més mandrós de la cadira.