Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Accedeix al millor cinema espanyol i català totalment gratis

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Ni el virus ens podrà vèncer, ni l’avorriment, la desconnexió i la solitud ens guanyaran la partida d’escacs (heus aquí un homenatge a Max von Sydow, que ens acaba de deixar: gràcies, Mestre, per les col·laboracions amb Ingmar Bergman i per 'Flash Gordon', 'L’exorcista' o 'Minority report'). Més suggeriments cinematogràfics per passar un confinament entretingut i culte, distret i educatiu?

TV3 i TVE tenen uns notables catàlegs de pel·lis emmagatzemades. En fem una tria. I no defalliu, companys i companyes! Que l’esperit d’Indiana Jones i la fortalesa de Lara Croft ens protegeixin i ens inspirin fins a l’infinit i més enllà.

TV3: els Premis Gaudí i d'Aina Clotet a La Trinca

La tele pública catalana té a disposició de la penya una col·lecció de pel·lis, sèries i TV-movies que han passat pels Gaudí. Vigileu, perquè alguns títols ja han estat despenjats, però, renoi, segueixen figurant en el seu catàleg: 'Incerta glòria' o el curtmetratge 'La última virgen'. Voleu documentals rumbers? Hi teniu 'Petitet', de Carles Bosch, i 'Peret, jo soc la rumba', de Paloma Zapata. Més documentals que ja s’han convertit en clàssics moderns? 'Bicicleta, cullera, poma', també dirigit per Carles Bosch; 'La plaga', de Neus Ballús, amb personatges tan inoblidables com la Maria; 'Món petit', de Marcel Barrena, al voltant de la figura d’Albert Casals; 'Game over', d’Alba Sotorra; i 'Jordi Dauder, la revolució pendent', del veterà Antoni Verdaguer.

'Peret, yo soy la Rumba'
'Peret, yo soy la Rumba'
FOTO: 'Peret, yo soy la Rumba'

Sèries i telefilms: 'Ebre, del bressol a la batalla', '23 F, el dia més difícil del rei', 'Descalç sobre la terra vermella', 'Tornarem', 'La llum d’Elna', 'Carta a Eva', '13 dies d’octubre' ¡ o '14 d’abril, Macià contra Companys'. Més TV-movies amb personalitat? 'L’enigma Verdaguer', 'Radiacions', amb Francesc Orella i Ferran Rañé; 'Cançó per a tu', amb Candela Serrat en el paper d’una cantautora antifranquista; i 'La dona del segle', amb un repartiment prodigiós (Elena Martín, Nora Navas, Bruna Cusí, Àlex Monner, Julio Manrique o Javier Beltrán).

'Elisa K'
'Elisa K'
FOTO: 'Elisa K'

El lloc web de TV3 segueix oferint la pel·lícula 'Elisa K.', adaptació d’una novel·la de Lolita Bosch a càrrec de Judith Colell i Jordi Cadena, amb una impressionant Aina Clotet; el telefilm 'La Xirgu', interpretat per Laia Marull’; i també produccions televisives que han versionat textos teatrals d’èxit: 'El nom', 'Vilafranca' o 'El mètode Grönholm', per exemple. Joaquim Oristrell signa les televisives 'La Trinca: Biografia no autoritzada' i ‘'Volare'. Investigueu, perquè hi ha més material d’interès. 

TVE: Compte amb les dates de caducitat!

No us atabaleu si entreu a la pàgina de TVE. Consell: amb calma i tranquil·litat, foteu els ulls, el nas i el bon gust en les diferents pestanyes, i a veure què hi trobeu. O arrisqueu-vos! Total, són gratis. Fixeu-vos, a més, en les dates de caducitat. Algunes en tenen, i és el cas de dues pel·lis de Buñuel: 'Nazarín' i 'Tristana'. Potser quan llegiu això ja no estaran disponibles!

'Carmina o Revienta'
'Carmina o Revienta'
FOTO: 'Carmina o Revienta'

En un altre extrem, 'Carmina o revienta',  de Paco León, i 'Blancanieves', de Pablo Berger, es poden veure fins al 4 i al 27 d’abril del 2022, respectivament. Teniu temps. Us aconsello que aneu als apartats 'Videoclub' o 'Versión española': 'Truman', de Cesc Gay, 'Vivir es fácil con los ojos cerrados', de David Trueba, 'ma ma', de Julio Medem, 'La adopción', de Daniela Féjerman, 'Isla bonita', de Fernando Colomo, 'Anacleto, agente secreto', de Javier Ruiz Caldera...

Entre Coixet, Bollaín, Ortiz, Uribe i Aragón

Una petita selecció de la'oferta de TVE que encara li queden mesos o anys perd caducar són: dos films d’Isabel Coixet, 'Spain in a day' i 'Mi otro yo'; 'El olivo', d’Icíar Bollaín, amb una idealista Anna Castillo; 'La novia', adaptació de les 'Bodas de sangre' lorquianes, dirigida per Paula Ortiz; 'El muerto y ser feliz', de Javier Rebollo, per la qual José Sacristán va guanyar el Gaudí i el Goya; 'Al final del túnel', un thriller claustrofòbic de Rodrigo Grande; o 'Lejos del mar', reflexió d’Imanol Uribe sobre ETA.

'El olivo'
'El olivo'
FOTO: 'El olivo'

Voleu posar a prova el vostre humor? Arrisqueu-vos amb 'Las ovejas no pierden el tren', d’Álvaro Fernández Armero, i 'La noche que mi madre mató a mi padre', d’Inés París. Sou fans de Ricardo Darín? Escolliu 'Tesis sobre un homicidio', d’Hernán Goldfrid. Us molen més aviat les pel·lis amb producció espanyola i estrelles internacionals? Mireu 'Enemigo', de Denis Villeneuve, protagonitzada per Jake Gyllenhaal, o 'Una noche en el viejo México', d’Emilio Aragón, amb Robert Duvall. Bon profit cinèfil!

NO T'HO PERDIS: 2.000 pel·lis 'online' gratis

      

  

Últimes notícies

    Publicitat