Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Taxi Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

Els preus del taxi es dispararan a Barcelona el 2024

L'Institut Metropolità del Taxi justifica la mesura per l'increment del cost de la benzina, els salaris i els impostos, entre d'altres

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'encariment de Barcelona s'ha notat a molts sectors de la ciutat. Des dels preus dels lloguers, un sector que ha batut rècords històrics, fins a les habitacions d'hotel i, ara també, als preus dels taxis de Barcelona i l'Àrea Metropolitana. L'any passat, el cost mitjà d'un viatge en taxi va augmentar entre un 5,2% i un 6,2%, segons les diverses tarifes. Malgrat que el pròxim 2024 els preus no es dispararan tant, hi haurà un increment del 2,9% respecte al cost del servei d'aquest 2023. 

L'Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha justificat la mesura amb l'augment del preu dels costos directes i indirectes com la benzina, els salaris, el manteniment, la seguretat social i els pàrquings de la ciutat. La proposta, però, no ha agradat a alguns sindicats com Élite Taxi, que s'ha mostrat molt crític amb el mètode de l'IMET per calcular les tarifes, ja que ofereix més beneficis als treballadors autònoms que als assalariats, segons el sindicat, raó per la qual molts s'estan fent autònoms. 

A més de criticar els preus establerts per l'IMET, Élite Taxi també s'ha mostrat contrari a les tarifes tancades. El sindicat reclama que desaparegui la tarifa 3, que és la que permet oferir un preu tancat als clients que reserven els serveis a través d'aplicacions mòbils com Uber i Bolt. Per justificar la seva postura, asseguren que la T3 "posa en risc la viabilitat econòmica del taxi", ja que, molts cops, no arriben a cobrir les despeses del servei. 

NO T'HO PERDIS: Així es transformarà un cèntric carrer de l'Eixample de Barcelona (nova autopista ciclista)

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat