Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els reis del rock i de la rumba a la programació de l'In-Edit 2018

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

El festival de documental musical de Barcelona ja ha fet públic bona part de la que serà la programació de l'edició d'aquest any, que se celebrarà del 25 d'octubre al 4 de novembre.

La inauguració i la clausura anirà a càrrec de dos reis: el del rock i el de la rumba. Obrirà l'In-Edit 2018 'The king' (Eugene Jarecki, 2017), coproduïda per Steven Soderbergh. Un film sobre Elvis Presley com a metàfora del somni americà, que vol donar una mirada diferent sobre la icona, i que reuneix músics com John Hiatt, Emmylou Harris, Chuck D (Public Enemy) i M. Ward, actors com Alec Baldwin, Mike Myers i Ethan Hawke, i altres personalitats de la cultura nord-americana com David Simon ('The wire', 'Treme') i Greil Marcus ( 'Rastros de carmín').

A la clausura, tancarà el festival, per la seva banda, 'Yo soy la rumba' (Paloma Zapata, 2018), documental sobre Peret que compta amb la complicitat de la família i els amics del pare del gènere musical barceloní per excel·lència, la rumba catalana, però que no defuig polèmiques i que intenta acostar-nos a la complexitat d'una de les persones més influents de la nostra música.

Entre els destacats de la programació hi ha també 'MATANGI / MAYA / M.I.A.', de Steve Loveridge, amic de l'artista britànica d'origen tamil, muntat durant 10 anys a partir de 700 hores de metratge facilitat per la mateixa M.I.A.; 'Noches de rock'n'roll', de Fernando Colomo, en què el director de '¿Qué hace una chica como tú en un sitio como este?' es retroba amb Burning –autors del tema principal de la pel·lícula– en el 40è aniversari de la banda de rock urbà; la premiada 'Beautiful things' (Giorgio Ferrero, Federico Biasin, 2017), una reflexió sobre el consumisme a partir de quatre homes que treballen en soledat en contextos industrials i que esdevé una poètica coreografia audiovisual; o 'I used to be normal: A boyband fangirl story' (Jessica Leski, 2018), reflexió sobre el fenomen fan a partir del testimoni de quatre admiradores de 'boybands' de diferents generacions, dels Beatles a One Direction.

Aquests títols, entre d'altres sobre João Gilberto, Ryuichi Sakamoto, Chilly Gonzales, Miquel Serra, Cancer Moon o el segell Wax Trax, s'afegeixen als ja confirmats films sobre George Michael ('Freedom!', codirigida pel desaparegut cantant amb David Austin, 2017), els Rolling Stones ('Cocksucker blues', Robert Frank, 1972), The Slits ('Here to be heard', William E. Badgley, 2017), Go-Betweens ('Right here', Kriv Stenders, 2017), L7 ('Pretend we're dead', Sarah Price, 2016), Radio Birdman ('Descent into the Maelstrom', Jonathan Sequeira, 2017), Lynyrd Skynyrd ('If I leave here tomorrow', Stephen Kijak, 2018) i la icònica sèrie de discos sobre música etíop Ethiopiques ('Revolt of the soul', Maciek Bochniak, 2017).

Les projeccions es faran als Aribau Multicines, després que els cinemes Aribau Club abaixessin la persiana aquest estiu, i entre la programació complementària destaca l'espectacle audiovisual 'Indiamore' de Christophe Chassol, pianista, compositor, arranjador i director musical (Phoenix, Sebastien Tellier).

Últimes notícies

    Publicitat