Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fàbrica xocolata
ACN / Maria Pratdesaba

Es descobreix una fàbrica de xocolata del segle XIX a Barcelona

També s'han trobat murs i portes atribuïdes a una casa medieval

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

No ens havia passat pel cap que Barcelona pogués semblar mai una pel·lícula de Tim Burton, però amb aquest nou descobriment potser podem dir que, en un moment, s'hi va assemblar. I és que, les obres d'una finca de la ciutat han fet sortir a la llum restes arqueològiques d'una fàbrica de xocolata del segle XIX.

De l'antic obrador, situat en una finca a la plaça de la Llana de Barcelona, s'han pogut recuperar diferents elements, com plaques de plom que s'haurien utilitzat per elaborar les etiquetes de les xocolates i on s'especifica el nom de la fàbrica: Clemente Guardia. A més, els arqueòlegs que treballen en l'edifici des del març passat, també han descobert murs i portes atribuïbles a una casa medieval del segle XIV, tot i que la finca actual data del segle XIX.

Fàbrica xocolata
ACN / Maria Pratdesaba

Les obres formen part d'un projecte de l'Ajuntament per rehabilitar l'edifici i convertir-lo en un servei de pisos amb suport.

Tresors d'altres segles

Sembla que últimament, i degut a la quantitat d'obres que s'estan duent a terme, es descobreixen relíquies del passat que amb el temps han quedat enterrades. Va ser el cas de la trobada dels vint metres de muralla medieval i les restes de les Casernes de Drassanes, en el procés de reurbanització de les Rambles. O, més recentment, la descoberta d'un important fragment del cançoner trobadoresc del segle XIV. Barcelona amaga mil i una històries i, de vegades, tenim l'oportunitat de conèixer d'algunes que estaven amagades. 

NO T'HO PERDIS: La millor xocolata de Barcelona!

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat