Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La millor xocolata de Barcelona!

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

xocolata

La millor xocolata de Barcelona!

Pastissos, bombons, cookies, gelats, postres... Seleccionem els locals on trobareu el millor cacau

Per Laura Conde
Advertising

Xocoaddictes, Barcelona us estima: la ciutat vessa de la temptació més fosca. Si busqueu per totes les botigues de la ciutat podeu trobar tota mena de temptacions dolces, algunes de ben exòtiques com els mochis o els dorayakis. Però si sou més de la tradició del cacau, i voleu submergir-vos en un autèntic festí d'or negre, dirigiu-vos a algun d'aquests locals i poseu-vos les botes amb les millors xocolates de la ciutat!

NO T'HO PERDIS: llépols, no us podeu perdre els millors dolços de Barcelona

Pastisseries

La Pastisseria Barcelona

Restaurants Eixample

No podem parlar de xocolata a Barcelona sense esmentar Josep Maria Rodríguez, un jove i talentós pastisser que té entre les seves credencials la de Campió del Món de Pastisseria l’any 2011. Fa tres anys va obrir el seu primer establiment a Barcelona, La Pastisseria, que tot just acaba de tenir una germana petita a la via Augusta.

L’especialitat Tot i que té un dels croissants més notables de la ciutat, que es pot acompanyar amb salsa de xocolata, escuma de llet i xocolata en pols, La Pastisseria és un univers de delicadesa, sensualitat i creativitat dedicat en exclusiva al món dels pastissos, on l’elegància es posa al servei de la tècnica i dóna lloc a creacions com ara el pastís pur de xocolata o l’espectacular I Love Xoco.

Oriol Balaguer

Restaurants Sarrià - Sant Gervasi

Si hi ha un nom il·lustre a la nostra ciutat en matèria de xocolata, aquest és el d’Oriol Balaguer, un mestre xocolater que ha dedicat la seva vida a treballar aquest ingredient, cosa que li ha valgut prestigiosos premis. Tant les seves botigues a les Corts i Sarrià com el seu nou espai al Born (La Xocolateria by Oriol Balaguer, al carrer de la Fusina) són un homenatge a l’univers de la xocolata en forma de sofisticades creacions que bé poden haver inspirat aquell (qui va ser?) que es va inventar un dia el terme foodporn, o més aviat la seva versió més pocavergonya foodgasm.

L’especialitat: A les botigues, demaneu els bombons. A La Xocolateria, deixeu que us personalitzin una rajola de xocolata. El millor de cada casa.

Advertising

Chok The Chocolate Kitchen

Restaurants El Raval

Aquesta botiga especialitzada del Raval té de tot: des de trufes fins a muffins, neules, chökanias (unes catànies banyades amb xocolata) i fins i tot un oli d’oliva amb xocolata que té fans a dojo. També fan tallers molt originals relacionats amb el cacau, que combinen en receptes dolces i salades: aquí aprendreu a cuinar des d’un marmitako fins a una truita francesa, amb xocolata esclar.

L’especialitat Els choks, que donen nom al local, són una mena de dònuts de xocolata tunejats (amb menys sucre i menys greix) que representen la sublimació d’aquest menjar dels déus. En tenen més de 30 especialitats, tots amb una capa de xocolata de base i molta imaginació. N’hi ha de farcits de coses tan diverses com Nutella, Oreo, maduixa liofilitzada o xili i flor de sal.

Cookona

Restaurants Pastisseries Eixample

La visió de l’alemanya Sabrina Trier de les 'cookies'. Per entendre’ns, redefineix el gelat de tall fent sandvitxos amb cookies i un farciment gelat i massa de galeta, tot de producció del seu obrador i casolà, assegura. Imagineu un gelat de vainilla empresonat per 'cookies' de Red Velvet i plàtan. O una tassa feta de galeta amb caramel líquid, amb una bola de gelat de xocolata, una altra de massa de galeta i banyada en xocolata solidificada: El seu brownie de tres capes –massa de xocolata, galeta i ganache– ho corrobora.

Advertising

Dismon

Restaurants Gràcia

A Dismon, a més d’un assortiment de bombons i pastissets espectacular, sempre hi trobem creacions sorprenents, que, com a mínim, ens faran somriure. Aquesta pastisseria clàssica, que elabora tots els seus productes sense additius i de forma artesanal, és un establiment familiar que fa anys que endolceix la vida de molts graciencs.

L’especialitat: Tenen cookies de tota mena, brioixeria i fins i tot canapès per a serveis d’àpats, però a nosaltres ens agraden les xocolatines amb motius, com la de l’escut del Barça, la que recull escenes del Kama Sutra i fins i tot una amb la imatge de la Sagrada Família.

Bubó

Restaurants Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Entrar a la botiga de Bubó és sentir com se’t desperten els sentits en qüestió de segons. I és que les seves creacions, a més de delicioses i originals, són extraordinàriament maques, pròpies de la pastisseria cool en què ens trobem, al peu de Santa Maria del Mar.

L’especialitat Tenen bombons, barres de xocolata, macarons, pastissos, i preparen, a més, unes delicatessen anomenades meteorits (xocolata barrejada amb fruites seques, ametlles, festucs i pipes). Però els nostres productes preferits de la Bubó són, de tota la vida, unes delicades criaturetes anomenades Xocoxups, unes piruletes amb base de gianduja que poden ser de festucs amb gerds i coco o de llet i xocolata negra. Vici.

Advertising
Obrador la Nena
© Obrador la Nena

Obrador la Nena

Botigues Pastisseries Gràcia

Qualsevol projecte pastisser on hi hagi involucrada la Tacalà Mur (cofundadora del forn Cloudstreet) és sinònim de solvència, ingredients naturals i saludables intencions. L’Obrador la Nena, que proveeix de pastissos la xocolateria de Gràcia homònima, no n’és l’excepció. Els seus pastissos i 'plum-cakes' –si tasteu el de xocolata i plàtan, natural i fresc, no l’oblidareu– són pura artesania comestible. Per exemple, hi podeu trobar pastissos de xocolata vegana, o de pastanaga i espècies, aquests sense gluten i sense lactosa. Encara que precisen que treballen per a l’intolerant, no pas per al celíac. Magdalenes, tiramisús, melindros, galetes... per muntar berenars que farien morir d’enveja qualsevol tieta burgesa de les de missa i tortellet.

Fortune Bubble Waffle
@Marc Andreu

Fortune Bubble Waffle

Restaurants Gelateries Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Van obrir amb ganes d'oferir aquest dolç originari dels mercats de Hong Kong però seguint la recepta tradicional i amb una execució artesanal. Cada dia preparen una base de gofre amb bombolles (la diferència li dóna la paella) que és compon de farina xinesa, ou, sucre i essència de vainilla o xocolata. Pots fer-te la teva pròpia combinació de gelats (14 gustos) i 'tooppings' (25 opcions) o optar per les propostes que ells presenten. La carta també inclou gelats artesanals, waffle bubbles vegans i el 'Bubble Cheese', l'opció pels més salats que porta pernil, cansalada, base de parmesà i salsa allioli o sriracha.

Per postres!

xurro aeri tickets
©Ivan Giménez

Xurros aeris amb un cremós de xocolata a la pedra

Restaurants Cuina creativa Eixample

Sempre a l’avantguarda en rebosteria, unes de les últimes postres que han presentat a Tickets són aquests curiosos xurros aeris, elaborats amb merenga seca, que s’acompanyen amb un cremós de xocolata a la pedra que no oblidareu.

Advertising
pa amb xocolata
©Ivan Giménez

Pa amb oli i xocolata

Restaurants Italiana Sant Antoni

Al restaurant Due Spaghi res no és el que sembla. El pa amb oli i xocolata, en què l’oli es presenta esferificat i el pa filat, és un exemple més d’aquest tarannà lúdic i creatiu.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising