Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Xocolata
Foto: Shutterstock

La millor xocolata de Barcelona!

Pastissos, bombons, cookies, gelats, postres... Seleccionem els locals on trobareu el millor cacau

Ricard Martín
Editat per
Ricard Martín
Escrit per
Laura Conde
Publicitat

Xocoaddictes, Barcelona us estima: la ciutat vessa de la temptació més fosca. Si busqueu per totes les botigues de la ciutat podeu trobar tota mena de temptacions dolces, algunes de ben exòtiques com els mochis o els dorayakis. Però si sou més de la tradició del cacau, i voleu submergir-vos en un autèntic festí d'or negre, dirigiu-vos a algun d'aquests locals i poseu-vos les botes amb les millors xocolates de la ciutat!

NO T'HO PERDIS: Llépols, no us podeu perdre els millors dolços de Barcelona

Foscos plaers

La Pastisseria Barcelona
  • Restaurants
  • Eixample

No podem parlar de xocolata a Barcelona sense esmentar Josep Maria Rodríguez, un jove i talentós pastisser que té entre les seves credencials la de Campió del Món de Pastisseria l’any 2011. El 2009 va obrir La Pastisseria, amb una germana petita a la via Augusta.

L’especialitat Tot i que té un dels croissants més notables de la ciutat, que es pot acompanyar amb salsa de xocolata, escuma de llet i xocolata en pols, La Pastisseria és un univers de delicadesa, sensualitat i creativitat dedicat en exclusiva al món dels pastissos, on l’elegància es posa al servei de la tècnica i dona lloc a creacions com ara el pastís pur de xocolata o l’espectacular I Love Xoco.

Oriol Balaguer
  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Si hi ha un nom il·lustre a la nostra ciutat en matèria de xocolata, aquest és el d’Oriol Balaguer, un mestre xocolater que ha dedicat la seva vida a treballar aquest ingredient, cosa que li ha valgut prestigiosos premis. Les seves botigues a les Corts i Sarrià són un homenatge a l’univers de la xocolata en forma de sofisticades creacions que bé poden haver inspirat aquell (qui va ser?) que es va inventar un dia el terme 'foodporn', o més aviat la seva versió més pocavergonya 'foodgasm'.

L’especialitat: A les botigues, demaneu els bombons. O el que us passi pel cap. Hi ha barbaritats com la mousse de xocolata Paradigma Tradició, deutora de les postres que feia Balaguer al Talaia, amb tota la quinta imbatible de genis del Bulli. O el coulant: això és un retorn als bàsics amb les eines del segle XXI

Publicitat
Chok The Chocolate Kitchen
  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Aquesta botiga especialitzada del Raval té de tot: des de trufes fins a muffins, neules, chökanias (unes catànies banyades amb xocolata) i fins i tot un oli d’oliva amb xocolata que té fans a dojo. També fan tallers molt originals relacionats amb el cacau, que combinen en receptes dolces i salades: aquí aprendreu a cuinar des d’un marmitako fins a una truita francesa, amb xocolata esclar.

L’especialitat Els choks, que donen nom al local, són una mena de dònuts de xocolata tunejats (amb menys sucre i menys greix) que representen la sublimació d’aquest menjar dels déus. En tenen més de 30 especialitats, tots amb una capa de xocolata de base i molta imaginació. N’hi ha de farcits de coses tan diverses com Nutella, Oreo, maduixa liofilitzada o xili i flor de sal.

Cookona
  • Restaurants
  • Pastisseries
  • Eixample

La visió de l’alemanya Sabrina Trier de les 'cookies'. Per entendre’ns, redefineix el gelat de tall fent sandvitxos amb cookies i un farciment gelat i massa de galeta, tot de producció del seu obrador i casolà, assegura.

 

Les especialitats: Imagineu-vos un gelat de vainilla empresonat per 'cookies' de Red Velvet i plàtan. O una tassa feta de galeta amb caramel líquid, amb una bola de gelat de xocolata, una altra de massa de galeta i banyada en xocolata solidificada: El seu brownie de tres capes –massa de xocolata, galeta i ganache– ho corrobora.

Publicitat
  • Restaurants
  • Sants - Montjuïc

Existeix des de principi dels anys seixanta del segle passat. La trobareu a prop de la plaça de Sants, un pèl amagada, com tot el que val la pena. I en el seu moment ja va obrir com a obrador especialitzat en bomboneria, amb la intenció de controlar al màxim tots els processos de la xocolata. Amb el temps, han consolidat el seu senyal d'identitat, que són bombons artesans decorats manualment. Hi ha clatellades, com qui diu, quan és el dia de la Mona. 

Les especialitats: Doncs bombons artesans i sumptuosos com poques vegades els heu tastat, confraria del puny que regala la caixa vermella: de gianduja d'ametlla marcona i xocolata amb llet, i cobertura de xocolata negra afegida a mà. Un deliri. 

Dismon
  • Restaurants
  • Gràcia

A Dismon, a més d’un assortiment de bombons i pastissets espectacular, sempre hi trobem creacions sorprenents, que, com a mínim, ens faran somriure. Aquesta pastisseria clàssica, que elabora tots els seus productes sense additius i de forma artesanal, és un establiment familiar que fa anys que endolceix la vida de molts graciencs.

L’especialitat: Tenen cookies de tota mena, brioixeria i fins i tot canapès per a serveis d’àpats, però a nosaltres ens agraden les xocolatines amb motius, com la de l’escut del Barça, la que recull escenes del Kama Sutra i fins i tot una amb la imatge de la Sagrada Família.

Publicitat
  • Museus i institucions
  • Història
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Sigueu llaminers o no, aquest museu mereix una estona del vostre temps. Està ple d'escultures de xocolata per a totes les edats fetes pels mestres pastissers de la ciutat: des de la Casa Batlló de Gaudí fins als personatges de l'última pel·lícula de Pixar o clàssics de Disney. Els documents audiovisuals i els ordinadors tàctils expliquen d'una manera divertida la història del cacau, des dels seus orígens a la seva arribada a Europa.

L'especialitat: Tenen un Bean to bar! És un espai on la tassa de xocolata –o la rajola–han fet tot el procés de producció a partir d'una fava de cacau comprada directament a petits agricultors, amb els quals es treballa de forma conjunta per adaptar els processos de fermentació i assecatge. La cafeteria d'especialitat adaptada a la xocolata, vaja, i els resultats no tenen res a veure amb el que us pensàveu que era la xocolata. 

  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Entrar a la botiga de Bubó és sentir com se’t desperten els sentits en qüestió de segons. I és que les seves creacions, a més de delicioses i originals, són extraordinàriament maques, pròpies de la pastisseria cool en què ens trobem, al peu de Santa Maria del Mar.

L’especialitat Tenen bombons, barres de xocolata, macarons, pastissos, i preparen, a més, unes delicatessen anomenades meteorits (xocolata barrejada amb fruites seques, ametlles, festucs i pipes). Però els nostres productes preferits de la Bubó són, de tota la vida, unes delicades criaturetes anomenades Xocoxups, unes piruletes amb base de gianduja que poden ser de festucs amb gerds i coco o de llet i xocolata negra. Vici.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Gràcia

Qualsevol projecte pastisser on hi hagi involucrada la Tacalà Mur (cofundadora del forn Cloudstreet) és sinònim de solvència, ingredients naturals i saludables intencions. L’Obrador la Nena, que proveeix de pastissos la xocolateria de Gràcia homònima, no n’és l’excepció. Els seus pastissos i 'plum-cakes' –si tasteu el de xocolata i plàtan, natural i fresc, no l’oblidareu– són pura artesania comestible.

Les especialitats: Per exemple, hi podeu trobar pastissos de xocolata vegana, o de pastanaga i espècies, aquests sense gluten i sense lactosa. Encara que precisen que treballen per a l’intolerant, no pas per al celíac. Magdalenes, tiramisús, melindros, galetes... per muntar berenars que farien morir d’enveja qualsevol tieta burgesa de les de missa i tortellet.

Godiva Barcelona
  • Botigues
  • Xocolata i dolçós
  • Eixample

A Godiva Barcelona trobareu els millors productes de l’autèntica xocolata belga, i sense haver de fer quilòmetres per aconseguir-la. Godiva els elabora a partir d’ingredients frescos i naturals, respectant la tradició i oferint una qualitat excel·lent amb sabors i textures sorprenents.

Les especialitats: La botiga és una gran exhibició i explosió de sabors on us enamorareu a primera vista de tots els seus bombons i ‘pralinés’, on podreu viure en directe la preparació de peces de fruita banyades en diferents tipus de xocolata i assaborir-los. Tot un espectacle pels vostres sentits!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat