Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Cullerada
Time Out Barcelona

Famílies i secrets (per fer un bon arròs) amb Ángela Cervantes: 9è episodi de La Cullerada!

Andrea Gumes i Andreu Juanola conviden també el xef David Nogueras en aquest nou episodi del podcast gastronòmic de Time Out Barcelona

Núria Sanz Megías
Escrit per
Núria Sanz Megías
Publicitat

Com cada primer dimecres del mes, el pòdcast de Time Out ha arribat amb multitud de noms de restaurants que heu d’anar apuntant i reflexions sobre el bon menjar, de la mà d’Andrea Gumes i Andreu Juanola i patrocinat per Moritz. Aquest cop hem tancat la primera temporada de La Cullerada amb molt bona companyia: ens revelen els seus secrets David Noguera, 'Executive chef' del grup Família Nuri i la multipremiada actriu Ángela CervantesA l'Ángela la podeu trobar ara mateix fent La pell fina, una comèdia que està triomfant al teatre Borràs, i la reconeixereu com la guanyadora de dos premis Gaudí per pel·lícules 'La Maternal' i 'Chavalas'. 

Tot i formar part de l’equip dels que mengen per plaer i no per sobreviure –no hi falta mai al Mari y Rufo per celebrar els èxits professionals– ens explica que el menjar als càstings deixa molt a desitjar i que, a vegades, en alguns rodatges els actors han de portar el seu propi menjar de casa. “Als premis Gaudí vaig passar gana, tots estàvem recopilant els mini panettone que anaven servint”, confessa. 

L’Ángela és més una persona de salat que de dolç, i el seu menjar de confiança quan l’ansietat es fa present també és el formatge (Òscar Andreu, no estàs sol). L’hem sotmès al “testet” reglamentari i hem descobert que el català il·lustre amb qui voldria compartir un àpat seria ni més ni menys que Pep Guardiola, i el portaria al japonès KOH a Sant Martí o a Ca la Nuri. La mossegada preferida? La papada de porc de Dos Palillos, “va fer-me plorar, em va caure la llagrimeta”. Plat preferit de la cuina catalana? Els canelons, que no els macarrons. Tres coses en què et fixes quan vas a un restaurant? El servei, la higiene i la contenció a l’hora de posar xarop de Mòdena, “el ketchup dels healthies”, afegeix l'Andreu Juanola. 

Com diu l’Andrea, juliol és època d’escamarlans, d’arrossos, de tomàquet Raf i pera, i de moltíssimes coses més i és també un bon moment per escoltar en David Noguera, que es mou com una baldufa entre els cinc restaurants de Ca la Nuri –aviat sis, segons ens ha avançat.  A Ca la Nuri si una cosa no hi poden faltar són els arrossos i, segons en David, hi ha dos secrets: “el fumet, que s’ha de fer casolà i mai comprar-lo ja fet, i el sofregit que el fem amb ceba que es va reduint molt a poc a poc al llarg de tot el dia”.

A la recta final de l'episodi, la nostra sommelier de confiança, Marta Clot (@viicompanyia), ens dona uns quants consells per refredar ràpidament el vi ara que comença la calor forta. Sobretot, oblideu-vos de la teoria que el vi negre ha d’estar a temperatura ambient (ficar-lo a la nevera 20 minuts abans de servir-lo és la clau) i aneu incorporant la tècnica d’un cubell amb aigua, dues bosses de glaçons i sal per refrigerar tots els vostres vins quan tingueu convidats.

Ja podeu escoltar l’últim capítol de la temporada a Ivoox, Spotify o veure’l a través de Youtube. Bon estiu i bona cullerada! 

NO T'HO PERDIS: Recupera tots els capítols de La Cullerada

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat