Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'estança d'Airbnb a elBulli
Foto: Marc Ensenyat L'estança d'Airbnb a elBulli

Així és l'habitació d'Airbnb dissenyada per Ferran Adrià a la cuina d'elBulli

Només per una nit, dues persones dormiran gratis a elBulli i tindran Ferran Adrià d'amfitrió

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Ferran Adrià va convertir el que va ser el restaurant que ha canviat la gastronomia moderna, elBulli, en un museu dedicat a la seva trajectòria. I ell mateix s'ha convertit, de cuiner revolucionari, a un dels conferenciats més cotitzats del circuit empresarial i impulsor d'una universitat que barreja la cuina amb l'administració d'empreses.

Ara ha fet un pas més endavant: ElBulli1846 es convertirà, per una sola nit, en un una estança d'Airbnb on dos afortunats hostes dormiran en un llit conceptualitzat pel mateix Ferran Adrià. Per què ha triat Elbulli1846 Airbnb? "ElBulli va ser un restaurant disruptiu que va transformar les regles del joc. I a l'hora de cercar empreses amb qui col·laborar, és innegable que Airbnb és l'agent que ha canviat les regles de joc de l'hostaleria moderna", m'explica Adrià des de la meravellosa terrassa d'ElBulli, amb Cala Montjoi als peus. 

Ferran Adrià us espera
Foto: Marc EnsenyatFerran Adrià us espera

Això no és un negoci, perquè serà una experiència única i sense beneficis econòmics directes: L'estada a elBulli1846 tindrà lloc la nit del 16 al 17 d'octubre de 2024. Qui ho desitgi, podrà sol·licitar la reserva de l'estada a partir del 17 d'abril a les 18:00 a airbnb.es/elbulli1846. Els clients seran responsables del seu trajecte des de i fins a Roses, a 20 minuts de Cala Montjoi a la Costa Brava. Aquí no hi ha cap mena de trampa ni càsting: el primer que reservi s'emporta la nit a Roses! Esmoleu les gigues! 

Elbulli va ser el restaurant més disruptiu de la cuina moderna, i Airbnb és l'empresa que ha canviat les normes de l'hosteleria moderna. Que col·laborem és natural

Som a uns metres de l'habitació on dormiran els hostes: ni més ni menys que la cuina d'Elbulli. Amb el cap de toro de l'artista Medina Campey com a capçal de llit, els dos afortunats hostes dormiran en un llit conceptualitzat pel mateix Adrià: un matalàs 'emplatat' sobre un somier que recorda la mítica vaixella ondulada dissenyada per Luki Huber, amb uns coixins evocadors de les olives esferificades marca de la casa. També hi ha un sofà i una tauleta baixa que replica aquest disseny. 

El salonet d'elBulli
Foto: Marc EnsenyatEl salonet d'elBulli

Esclar que hi ha més al·licients que dormir en la cuina que va canviar la gastronomia occidental. Els rebrà el mateix Adrià, que els farà una explicació de l'impressionant llegat que vehicula ElBulli 1846, amb accés a sales privades, com la capella del Sant Stomak d'Antoni Miralda que fou el magatzem del Bulli. I no, a Elbulli1846 no s'hi menja, però els convidats tindran un sopar inclòs en el restaurant favorit d'Adrià a Roses. (Estiro un xic de la llengua al xef i em revela que serà "a Rafa's o a Cal Campaner", dos temples del peix i el marisc que justifiquen la visita a Roses). 

ElBulli1846
Foto: Violeta GumàElBulli1846

Per si no n'hi hagués prou, l'endemà tindran un sopar a Enigma, el restaurant d'Albert Adrià a Barcelona amb una Michelin i del segon millor xef del món, segons The Best Chef Awards. "No és perquè sigui el meu germà, però la manera d'entendre la cuina d'Albert a Enigma és la que més entronca directament amb allò que vam fer a Elbulli", comenta orgullós. (per cert, a la pregunta de si hi haurà dutxes a disposició dels hostes a la nit al museu, la rotunda resposta és: no! Afortunat guanyador/a que llegeixis això, emporta't un kit d'higiene personal, que només serà una nit).

Els que no puguin reservar aquesta experiència –el gruix de la humanitat, vaja– hauran d'acontentar-se amb visitar el museu elBulli1846 de l'1 de maig fins al 12 d'octubre del 2024. Segons explica Lluís García, director d'ElbulliFoundation, la primera temporada del museu ha anat sobre rodes: "Hi ha hagut una mitjana de 170 visitants al dia, cosa que per a un museu que explica la història d'un restaurant amb conceptes força densos i que necessita dues hores de temps mínim de visita, no està gens malament", resumeix l'abans director de restaurant i avui director de museu. Com porta el canvi? Els ha costat? "No, cada temporada d'Elbulli ja era un canvi constant i tots ens hem acostumat a fer coses noves".

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Últimes notícies

    Publicitat