Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festivals de teatre nacionals i internacionals que mantenen edició en 2020

Encara no sabem com serà el teatre del futur, però ja tenim pistes de com seran les cites dels pròxims mesos

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Grans cites teatrals de referència mundial com Avinyó i Edimburg han tirat la tovallola. El Festival Grec, però, aposta per fer front al temporal amb un programa de 80 actuacions, 50 d'elles coproduccions i 15 muntatges que es rescataran entre les obres teatrals suspeses entre l'abril i el maig. L'epicentre del festival seran els teatres de la muntanya de Montjuïc i gairebé totes les entrades tindran un preu de 15 euros, tarifa plana. La presentació oficial del programa tindrà lloc el pròxim dimarts 9 de juny.

Però el Grec no serà l'únic festival d'arts escènic del juliol barceloní. El Cruïlla XXS, l’adaptació del festival musical, incorpora també arts escèniques al seu programa de 200 actuacions. La Fura dels Baus, Animal Religion, Circ Vermut, Miquel Barcelona, Les Impuxibles, Tortell Poltrona i Guillem Albà, entre altres, seran alguns dels noms que formaran part de la programació, que es podrà veure a escenaris com el Teatre Victòria, el Poble Espanyol o el Recinte de Sant Pau.

Digitalització i nous formats

“Una decisió dura”, així qualifica Anna Giribet la suspensió de la FiraTàrrega que dirigeix, un esdeveniment per natura massiu que salvarà la seva part professional amb una trobada virtual: “Cal mantenir viva la flama del contacte amb nous formats que ens faran aprendre i potser es queden per sempre”, diu. La trobada virtual mantindrà les dates que els professionals havien reservat inicialment, els dies 9 i 10 de setembre.

Una cita més petita com la Fira de Circ de la Bisbal d'Empordà planteja també una edició de mínims com a “acte de resistència cultural”. Serà els dies 4, 5 i 6 de setembre i inclourà una selecció d'espectacles per a aforaments més reduïts i totes les mesures de prevenció possibles.

Més enllà de la resistència

Altres ciutats com Barcelona intueixen que els festivals públics seran el revulsiu del sector. Mèrida i Almagro, dos importants a Espanya, es mantindran malgrat que els protocols sanitaris no estan encara definits. També volen apujar el teló a Olite, Olmedo i Ribadavia. Si se’ns permet viatjar més lluny, trobarem festivals internacionals adaptats a les circumstàncies a Grècia, l’Epidaurus, i a Àustria, en el popular Festival de Salzburg d'òpera i música. Totes les dates entre juliol i agost.

Festival de Almagro
Foto: Festival de Almagro

Temporada de tardor

“Hi haurà programació en viu, encara que sigui testimonial per demostrar que continuem aquí”. Ho confirma Salvador Sunyer del Temporada Alta, el gran festival escènic de tardor, que apostarà per un format més modest, teatre en 'streaming' i talent local per mitigar “la situació d’indigència que viu el sector”, diu Sunyer.

Es mantenen també el festival TNT de Terrassa –que estrena direcció de Marion Betriu els dies 9, 10 i 11 d'octubre– i la programació ajornada del Sismògraf d’Olot, que es desplegarà en dies solts de setembre, octubre i novembre.

NO TE LO PIERDAS: quan obriran els cinemes? 

Las mejores ideas de ocio y cultura para hacer en casa en la nueva Time In Pocket interactiva   


Time Out Love Local campaign logo

La campaña Love Local de Time Out apoya a los negocios de ocio y cultura de Barcelona. Descubre cómo puedes ayudar a salvar los sitios que hacen de Barcelona una ciudad genial

Últimes notícies

    Publicitat