Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cine
Shutterstock

Quan obriran els cinemes i quines seran les primeres estrenes?

Les distribuïdores ja han començat a anunciar novetats per a l'última setmana de juny

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Les sales de cinema ja veuen la llum al final del túnel. Després de gairebé tres mesos de tancament, ja s'albira la reobertura i hi ha data per a les primeres estrenes. Els primers indicis van arribar amb l'anunci de la celebració del BCN Film Fest amb públic als Verdi. I aquesta mateixa setmana hem sabut que la Filmoteca comença a recuperar de forma gradual la seva activitat a partir del 9 de juny, que el Phenomena obre taquilles per entregar els carnets de soci del 8 al 12 de juny (fan un 2x1 als nous membres) i que A Contracorriente Films ha ofert 'Cinema Paradiso' a les sales del país –entre les quals els cines Verdi– per celebrar la tornada.

Però quina és la data d'obertura de les sales? Cinesa ha anunciat que obre a diverses ciutats el 8 de juny (Saragossa, Santiago de Compostel·la i València), però això forma part de proves pilot a diversos cinemes de l'Estat on es projectaran només reestrenes o pel·lícules que ja estaven en cartell. La data en què sembla que s'han posat d'acord els exhibidors, en què en principi podran obrir amb un 50 % de l'aforament, és el 26 de juny.

De fet, les distribuïdores ja han anunciat les primeres estrenes per a aquella data: 'Personal assistant' de Nisha Ganatra (amb Dakota Johnson), 'La cinta de Álex' d'Irene Zoe Alameda, 'Corre como una chica' de Rachel Griffiths, 'Un blanco, blanco día' de Hlynur Palmason, 'La posesión de Mary' de Michael Goi, 'Human lost' de Fuminori Kizaki, 'Divino amor' de Gabriel Mascaro, 'Oro blanco' de Grímur Hákonarson, 'Valentine, venganza oscura' d'Ubay Fox i Agus Pestol i 'Algunas bestias' de Jorge Riquelme Serrano. 

Una d'aquestes pel·lícules, 'Un blanco, blanco día', és la guanyadora del premi Talents D'A 2020. De fet, el D'A Film Festival, que a causa de la situació d'excepcionalitat d'enguany s'ha hagut de celebrar online, ha anunciat que algunes de les seves pel·lícules es podran veure aquests dies en sala. A Barcelona, serà el Renoir Floridablanca el que acollirà cintes com 'Little Joe' de Jessica Hausner i 'Los lobos' de Samuel Kishi Leopo (19 de juny), 'Un blanco, blanco día' (26 de juny) i 'Habitación 212' de Christophe Honoré (3 de juliol).

NO T'HO PERDIS: El BCN Film Fest es farà al juny (i amb públic) als cinemes Verdi

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat