Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
House of Rowdy
Foto: Laia Jordà

House of Rowdy a Poblenou: una botiga única, entre l'art i el disseny vintage

Aquesta 'concept store' fusiona cafeteria, roba vintage, performances artístiques i revistes de disseny

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si sou amants del disseny, el vintage, l’art i el cafè, aquesta botiga ho té tot. Barcelona està plena de locals originals, i a nosaltres ens encanta descobrir-los. House of Rowdy (Carrer de Joan d'Àustria, 55) és una ‘concept store’ (botiga conceptual) que fusiona cafeteria, roba vintage i sostenible, sala de performances i exposicions, i revistaria situada al Poblenou. La Marta Marszalek és la seva creadora, una jove polonesa que va venir a Barcelona el 2014 i ja no en va marxar. “M’he enamorat d’aquest lloc, i la botiga transmet també aquest sentiment”, assegura. 

El naixement de House of Rowdy va ser el 2018 amb la publicació d’una revista que buscava donar visibilitat a escriptors, estilistes, dissenyadors gràfics i altres persones del món creatiu emergent. La publicació va tenir una molt bona rebuda, així que la Marta va seguir amb el seu projecte, tot i que “sempre havia volgut anar més enllà del paper, convertir la revista en alguna cosa més gran”, confessa.

House of Rowdy
Foto: Laia Jordà

Actualment, el projecte s’ha convertit en una botiga conceptual dins un local renovat del Poblenou que abans era un taller mecànic. Tot i això, encara conserva l’essència inicial, incloent-hi les revistes dins la botiga i un espai dedicat als creadors emergents. El local és una declaració d’amor a la roba vintage en tota regla, però també a la creativitat, a la curiositat i al talent jove.

House of Rowdy
Foto: Laia Jordà

House of Rowdy és la viva imatge del ‘menys és més’. Tota la botiga té una simplicitat característica que es reflecteix des de la cafetera que dona la benvinguda a l’entrada, fins a la decoració, passant per l’elecció de les peces que venen. Una part de la roba és de dissenyadores que treballen amb materials sostenibles i cada mes exposen la col·lecció d'una emprenedora diferent. L’altra part són peces de roba vintage, escollides estratègicament per a encaixar amb l'estètica de la botiga, que venen des de París, Alemanya i Polònia, el país de la seva creadora.  

House of Rowdy
Foto: Laia Jordà

La botiga guarda un secret a la seva part superior, que passa gairebé desapercebuda si no aixequeu la mirada. “Volia mantenir la idea inicial de donar un espai segur als artistes per crear el seu art, així que vaig reservar un lloc dins la botiga per fer-ho”, explica la Marta. L’espai acull tallers de tota mena i performances artístiques com aquesta: una performance en col·laboració amb Groc Projects, un grup de Badalona que contribueix a visibilitzar artistes de diverses disciplines. “L’acte va ser tot un èxit. Una model va seure nua en una cantonada i nosaltres vam crear un ambient íntim perquè tothom la pogués dibuixar”, explica la Marta. 

House of Rowdy
Foto: House of Rowdy

La jove emprenedora confessa que el seu projecte més ambiciós és aconseguir fer un hotel, sense perdre la idea inicial: establir un espai que fomenti la creativitat jove i que reflectís cel seu amor per allò vintage. De moment, la botiga ja acumula més de 7.000 seguidors a les xarxes i s’està fent un lloc dins la ciutat amb el seu innovador concepte i la seva característica estètica.

NO T'HO PERDIS: Els millors mercats de cap de setmana a Barcelona

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat