Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bacaro
Foto: Alex Froloff

Itàlia amb Gust: una ruta per l'autèntic menjar regional italià a Barcelona

Aquest cicle gastronòmic porta el segell d'autenticitat de la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Que el menjar italià domina el món ja ho sabem, però de vegades sota aquest segell d'autenticitat ens donen gat per llebre (a Barcelona hi ha un restaurant famós, car i italià, que s'enorgullia de servir una pasta farcida comprada al súper, i ells cuinaven la salsa). Però això no passa en el cicle 'Itàlia amb Gust': del 13 al 26 de setembre, quatre reconeguts restaurants italians de Barcelona, ​​abanderats de la seva regió gastronòmica, oferiran un menú degustació a preu tancat, a un preu entre 35 i 55 euros, amb els seus grans èxits més emblemàtics.

Niccolo Poli, des de Can Sardi, ens aproparà a Sardenya amb plats com els icònics 'culurgione' -exquisits ravioli amb forma d'empanada farcits de patata, pecorino i alfàbrega o la 'Fregola sarda' amb 'vongole i bottarga'. Marc Lecis i Maurizio de Vei de Bacaro elaboraran les receptes més icòniques de la regió del Veneto, com el risotto al 'nero di seppia' o el 'baccalà alla vicentina', amb salaó de sardines i bacallà d'impressionant mantegositat. 

Can Sardi
Foto: Alex FroloffCan Sardi

Per la seva banda, la família toscana Raffaelli (amb els xefs Michele Puggioni i Antonio Caruso al capdavant) busseja en celebritats de la cuina toscana amb el 'cacciucco Livornese' o el 'Tordelli Lucchesi, pasta fresca farcida i amb salsa de ragú.

Raffaelli
Foto: Alex FroloffRaffaelli

I Niko Sciomione, de Galú, posa a la taula el caràcter de Sicília amb hits d'aquest receptari com la 'Caponata al tonno fresc' o la 'pasta sarde', refrescant clàssic sicilià de pasta amb sardines directes de la barca.

Galú
Foto: Alex FroloffGalú

Una oportunitat per recórrer pràcticament Itàlia de nord a sud a través dels plats d'aquests quatre exponents gastronòmics i descobrir receptes i sabors inèdits per al comensal, en molts casos.

Aquesta és una iniciativa de la Cambra de Comerç italiana de Barcelona, amb la finalitat d'apropar la tradició del receptari regional italià als amants de la gastronomia d'Itàlia des d'un enfocament d'autenticitat, origen i pedagogia. Només cal reservar els menús en els respectius restaurants, que també es complementen amb una oferta de maridatge de vins de cada regió.

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat