Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sora, Open AI
Foto:: OpenAI

Ja es poden veure els increïbles vídeos realistes (i els errors) creats amb Sora, la nova IA dels inventors de ChatGPT

L'eina permet crear sorprenents vídeos d'un minut a través d'una petició escrita amb diverses escenes, personatges i detalls

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La intel·ligència artificial (IA) avança a una velocitat que fa por i, aquest divendres 16 de febrer, Open AI, els creadors de ChatGPT han anunciat una altra eina que revolucionarà el sector. L'empresa ha creat Sora, el primer generador de vídeos de la història a través de text que funciona com una mena de ChatGPT per crear vídeos hiperrealistes d'un minut. El seu funcionament és molt senzill; l'usuari ha de demanar per escrit quin escenari o situació vol recrear i Sora ho fa no només segons la persona ha descrit al text, sinó que també té en compte com aquests paisatges, personatges i detalls estan representats al món real.

Segons ha anunciat Open AI en un comunicat, el seu objectiu és "ensenyar a la IA a comprendre i simular el món físic en moviment amb el propòsit de crear models que ajudin les persones a resoldre problemes que requereixen interacció amb el món real". De moment, l'eina només està disponible per a professionals que avaluen àrees perilloses, així com alguns artistes visuals, dissenyadors i cineastes per a poder valorar la utilitat per als professionals creatius.

Sora està programada per poder comprendre el profund coneixement del llenguatge per crear situacions amb precisió i generar personatges capaços de transmetre emocions i recrear amb la màxima precisió possible els d'una persona del món físic. A més, el model també pot generar diverses escenes dins un mateix vídeo que tenen continuïtat entre si i creen una petita història amb el mateix estil visual.

Un model de prova i error

Tot i que l'eina ha significat un abans i un després dins el món de la IA, els mateixos creadors asseguren que encara té "debilitats". En alguns casos, és possible que Sora no simuli amb precisió una escena complexa o que no comprengui els casos específics de causa i error, "pot ser que en una escena la persona faci una mossegada a una galeta, però després no tingui la marca de la mossegada". A més, també pot mostrar dificultats d'orientació amb l'esquerra i la dreta o a l'hora de seguir una trajectòria de càmera específica.

De moment, encara no hi ha una data oficial perquè Sora estigui disponible dins els productes d'Open AI, ja que l'empresa no ha acabat de dissenyar algunes eines com les necessàries per detectat contingut enganyós i altres relacionades amb la seguretat dels usuaris per evitar, entre d'altres, que es demanin escenes de violència extrema i contingut sexual.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat