Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El bitllet gratuït de Renfe es podrà demanar el 24 d'agost

Ja està obert el registre per obtenir els abonaments per viatjar gratuïtament a Rodalies i mitjana distància al web de Renfe

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

A partir d'aquesta setmana els usuaris de Rodalies i mitjana distància ja poden donar-se d'alta a través del web de l’empresa, on s’ha activat un registre de sol·licitud. De fet, la notícia ha portat confusió a molts usuaris, ja que la Delegació del Govern a Catalunya havia anunciat que a partir del dilluns 8 d'agost ja es podrien demanar els bitllets gratuïts. Ara bé, no serà fins al 24 d'agost que aquest tràmit estarà disponible i, per tant, caldrà esperar més de dues setmanes per sol·licitar els títols multiviatge gratuïts. 

Els bitllets es podran comprar a través de les màquines d’autovenda, les taquilles de les estacions o l’aplicació mòbil de Renfe i el web de la companyia. En aquests dos últims casos, els viatgers rebran un codi QR, que després els servirà per accedir a les estacions.

Per tal d’adquirir aquests abonaments, a partir del 24 d’agost, els viatgers hauran d’abonar un dipòsit de 10 euros, en el cas de Rodalies i de 20, en cas de la mitjana distància. La quantia es retornarà a l’usuari a finals del mes de desembre, sempre que hagi fet un mínim de quatre viatges mensuals –16 en total–. 

Els viatgers que hagin adquirit un abonament multiviatge abans de l’entrada en vigor d’aquesta mesura poden sol·licitar la devolució del 50% de l’import si els utilitzen entre els mesos en què la rebaixa és vigent. 

Cal recordar, però, que aquests títols no serveixen per fer transbordament a metro, bus o tramvia. Els usuaris que ho necessitin hauran de comprar un altre bitllet per viatjar, que també tindran un descompte d'entre el 30 i el 50%.  

NO T'HO PERDIS: 18 escapades per fer en tren des de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat