Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Cultura assetjada: Fahrenheit 451', Joan Fontcuberta
Foto: Joan Fontcuberta

Joan Fontcuberta crema llibres per a una mostra a la llibreria Ona

El fotògraf exhibirà 451 exemplars de 'Fahrenheit 451' salvats de les flames en una exposició emmarcada en l'Any Bradbury

Per Borja Duñó
Publicitat

Cremar centenars de llibres a la Barcelona del segle XXI? És el que ha fet Joan Fontcuberta amb 451 exemplars del clàssic de Ray Bradbury 'Fahrenheit 451', tots ells en diferents idiomes i edicions, però no per a destruir-los, sinó per alertar del fet que la societat actual comença a assemblar-se massa a la d'aquesta coneguda distopia.

Els volums, salvats del foc en l'últim moment, formaran part de la mostra 'Cultura assetjada: Fahrenheit 451' que es podrà veure a la Ona Llibres (Pau Claris, 94) de l'11 al 27 de novembre i que s'emmarca en la celebració de l'Any Bradbury, que commemora el centenari del naixement de l'autor.

'Cultura assetjada: Fahrenheit 451', Joan Fontcuberta
Foto: Joan Fontcuberta

"La novel·la 'Fahrenheit 451' és la que millor assenyala la dependència inversa entre la cultura dels llibres i el totalitarisme, un totalitarisme que ja no és un fantasma allunyat sinó una realitat palesada pel renaixement de l’extrema dreta a Europa i a l’Estat Espanyol. A 'Fahrenheit 451' les víctimes són els llibres, que són les vies d’accés a la intel·ligència cultivada, al coneixement i al pensament lliure", explica el fotògraf.

En el cas dels llibres cremats per a l'exposició, "la censura, en definitiva, no es consuma, però les cobertes cremades testimonien els danys de l’agressió", diu Fontcuberta. Així, els exemplars esdevenen un símbol de la supervivència.

'Cultura assetjada: Fahrenheit 451', Joan Fontcuberta
Foto: Joan Fontcuberta

Activitats paral·leles

La instal·lació es complementa amb una sèrie de tres conferències: sobre la literatura de Bradbury a càrrec de Màrius Serra (11 de novembre, 17 h); sobre Bradbury en el cinema i l'art per part d'Andrés Hispano (13 de novembre, 19 h); i, finalment, Vicenç Altaió, Ricard Ibernón, Martí Guinovart (de Tinta Invisible) i Joan Fontcuberta conversaran sobre el llibre com a objecte artístic (19 de novembre, 12 h).

Els tres actes estan oberts al públic, però amb reserva prèvia a reserves@onallibres.cat. 

'Cultura assetjada: Fahrenheit 451', Joan Fontcuberta
Foto: Joan Fontcuberta

NO T'HO PERDIS: Exposicions de fotografia a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat