Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Julio Manrique
Foto: David Ruano

Julio Manrique serà el nou director del Teatre Lliure a partir del 2024

L'actor i ex director del Teatre Romea substituirà Juan Carlos Martel després de quatre anys al càrrec

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El Teatre Lliure de Barcelona canviarà de director després de quatre anys. L'encarregat substituir Juan Carlos Martel serà l'actor i ex director del Teatre Romea, Julio Manrique. Aquest dimecres 11 d'octubre el Ple del Patronat de la Fundació Teatre ha escollit Manrique, que es posarà al capdavant del teatre a partir de l'1 de febrer de 2024 i exercirà la direcció fins a l'1 de febrer de 2029.

El procés de selecció s'ha realitzat a través d'un concurs públic que es va obrir el 3 de juliol i es va tancar el passat dia 15 de setembre, on s'han presentat un total d'onze candidatures que han passat per la Comissió de Valoració del Patronat de la Fundació. Entre els candidats, hi havia Borja Sitjà, ex director del Festival Grec, i les directores i dramaturgues Carlota Subirós i Carol López que podrien haver-se convertit en la primera dona directora del Teatre Lliure.

"Ens hem decantat per Julio Manrique per la seva destacada experiència professional en el món de les arts escèniques i en la creació de projectes artístics", ha assegurat el president de la Fundació, Guillem López Casanovas. A partir de l'1 de febrer de 2024, Manrique agafarà les regnes del Lliure, però, segons les bases del concurs, el nou director ja podrà començar a treballar en la programació de la temporada 24/25 a partir de l'1 de novembre de 2023.

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades de la cartellera de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat