Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Font del Gat l'any 2009
Foto: Lalupa/Viquipèdia La Font del Gat l'any 2009

La Font del Gat reobrirà a l'estiu com a restaurant amb programació cultural

El Grup Confiteria gestionarà el conjunt modernista de Puig i Cadafalch a Montjuïc

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El Grup Confiteria són especialistes a restaurar locals amb molta tradició –vegeu el Muy Buenas o el Cafè del Centre, dos espais de patrimoni modernista d'envergadura– i per a l'estiu vinent tenen preparada una reobertura molt especial: reobriran el restaurant de la Font del Gat, en l'edifici noucentista que Puig i Cadafalch va construir el 1918. Situat en els jardins de Laribal –un espai meravellós, paradigma del jardí noucentista– el restaurant de la Font del Gat va tancar el 2020 a causa de la pandèmia. Han guanyat la gestió per concurs públic. 

La rehabilitació de l'espai exterior, a càrrec de l'empresa pública Barcelona de Serveis Municipals, comprèn un espai de quasi mil metres quadrats que engloba la façana exterior, el mur i el jardí. De l'interior se n'encarregarà la Confiteria.  En Lito Baldovinos, mànager del Grup Confiteria, revela que "l'interiorisme seguirà la línia de la casa, amb fustes antigues i aires tradicionals". Comparant la rehabilitació de la Font del Gat amb el Muy Buenas, per Baldovinos aquesta és més fàcil: "perquè has d'omplir de contingut un cub blanc en lloc de restaurar-lo. Li donarem un aire antic i sobretot farem que la terrassa respiri", explica.  

La terrassa de la Font del Gat
©Iván MorenoLa terrassa de la Font del Gat

La cuina tampoc serà rebuscada: "No farem aventures, sinó tapes amb una base catalana i de bon producte", afirma. Perquè de fet, el principal atractiu de La Font del Gat volen que sigui "una programació cultural molt treballada que inclourà concerts, cinema a la fresca i altres coses que ja anirem definint", com poden ser cicles de jazz i rumba i dinars populars dirigits als veïns de Poble-sec. 

No fem això per interès econòmic, sinó per la cultura i la diversió 

El gerent del grup assegura que "tan important serà l'aspecte cultural que fins i tot la carta del restaurant s'amollarà a la programació". Sobretot, diu, volen evitar que es converteixi en un restaurant d'esdeveniments estil bodes i batejos. "El que volem és que la gent pugi a la Font del Gat per ella mateixa i pels continguts que oferirà. No fem això per interès econòmic, sinó per interès cultural i diversió". El públic natural d'aquesta iniciativa, esclar, és el local, però per descomptat no tanca la porta al turista. "Quan vam obrir el Paradiso, teníem al cap el client local i mira", riu. I diu una cosa que qui escriu ha pensat sempre: el barceloní ha donat l'esquena a un espai fabulós que és a quatre passes de Poble-sec. "La Font del Gat és a 300 metres del restaurant Xemei. Pujar-hi no és cap aventura, és un passeig"

NO T'HO PERDIS: 10 parcs i jardins de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat