Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Fundación Mapfre canvia de lloc i aposta només per la fotografia

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Canvis a la vista a la Fundación Mapfre: després de quatre anys situada a la senyorial casa Garriga Nogués, el centre expositiu traslladarà la seu a la Vila Olímpica, al peu de la Torre Mapfre, i centrarà els esforços expositius en la fotografia amb la voluntat d'esdevenir un centre de referència local i internacional.

La directora de cultura de Fundación Mapfre, Natalia Arroyo, ha explicat que l'obertura de la nova seu està prevista pel maig de 2020, després d'habilitar l'espai de 1.400 metres quadrats –distribuïts en dues sales d'exposicions– que fins fa poc ocupaven les oficines de l'àrea d'Hisenda de l'Ajuntament. "Podrem portar exposicions que s'han vist a Madrid amb molt d'èxit, com la de Walker Evans i Eugène Atget", apunta Arroyo, "i programar dues exposicions simultànies".

L'objectiu del nou centre és també exhibir la col·lecció de la Fundación un cop a l'any i acollir col·leccions privades i públiques que no tenen espai propi per presentar la seva obra. "Hem parlat amb el MNAC, perquè està creixent la seva col·lecció però no s'exposa", afegeix la directora. Arroyo també reconeix la voluntat de treballar conjuntament amb diferents centres de la ciutat dedicats a la disciplina (La Virreina i Foto Colectania, entre d'altres) així com amb les escoles de fotografia.

La Mapfre, que ha obert el curs amb una exposició sobre el pastel, vira cap al vuitè art i obrirà portes a la Vila Olímpica amb Bill Brandt i Paul Strand, però la idea és poder programar alguna mostra cada dos o tres anys que faci dialogar pintura i fotografia.

NO T'HO PERDIS: les exposicions destacades de la tardor.

Últimes notícies

    Publicitat