Notícies

La Fundación Mapfre reobrirà a l'octubre amb la fotografia de Bill Brandt

El centre de fotografia està situat al peu de la Torre Mapfre i porta per nom KBr, una picada d'ullet a la foto analògica

Publicitat

La Fundación Mapfre tenia previst obrir a la primavera el nou centre dedicat a la fotografia, però la crisi sanitària ha alterat els plans i el calendari; el centre no tornarà a l'activitat fins a l'octubre, i ja ho farà instal·lat als peus de la Torre Mapfre, en un espai 1.400 metres quadrats reformat per a l'ocasió. D'aquesta manera, la fundació s'ha acomiadat de la casa Garriga Nogués amb l'obra colorista i 'retro' de Carlos Pérez Siquier, que es va poder visitar poques setmanes abans del confinament. 

El centre de fotografia "pretén convertir-se en el centre de referència de la fotografia del Mediterrani", segons ha manifestat Nadia Arroyo, directora de l'àrea de cultura de Fundación Mapfre. La seva aposta per a la inauguració és una retrospectiva de Bill Brandt, referent de la fotografia moderna; aprenent de Man Ray i amb el referent de Brassaï, Brandt retrata la societat britànica de mitjan segle XX i és també conegut pels seus nus i paisatges. Una segona exposició mostrarà un centenar de fotografies de Paul Strand provinent dels fons de la col·lecció Mapfre. Per al 2021 s'aposta per noms com el de la fotoperiodista brasilera Claudia Andújar i per una mostra en col·laboració amb l'arxiu fotogràfic de Girona. 

El riu Cuckmere, de Bill Brandt
Foto: Private collection, Courtesy Bill Brandt Archive and Edwynn Houk Gallery © Bill Brandt / Bill Brandt Archive Ltd.

El nom de KBr Fundación MAPFRE Barcelona fa referència a la fórmula química del bromur de potassi, una picada d'ullet al revelatge en fotografia analògica i una declaració d'intencions de la línia de la institució, compromesa amb la recuperació de la tradició i mestres de la fotografia però també amb la contemporaneïtat. L'entrada a l'espai costarà 3 euros, i l'activitat es reprendrà amb les exposicions mentre que les conferències previsiblement tindran lloc digitalment.

NO T'HO PERDIS: les millors exposicions de fotografia

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat