Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Rambla, 18 d'agost de 2017
© Maria Dias

La gastronomia, els concerts i els tallers del Baixa a la Rambla que no et pots perdre

Entre el 4 i el 20 de juny hi ha programades més de 50 activitats, la majoria gratis, per reactivar La Rambla

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

Tots hem patit intensament la pandèmia, però Ciutat Vella i, més encara, la Rambla s'han vist especialment afectades per la davallada del turisme. Per això, l'Ajuntament de Barcelona i l'associació Amics de la Rambla han engegat la campanya Baixa a la Rambla, que pretén recuperar aquest espai emblemàtic per als barcelonins i reactivar la seva oferta comercial. La iniciativa s'allargarà durant tres setmanes, entre 4 i el 20 de juny. En total, hi ha programades més de 50 activitats gastronòmiques, lúdiques, literàries i musicals.

Experiències gastronòmiques

L'oferta d'activitats gastronòmiques de 'Baixa a La Rambla' és ben variada i inclou des d'un taller de 'showcooking' a La Cuina de la Boqueria, fins a maridatge de cerveses al mateix mercat amb el reconegut xef Alberto Ortiz. A més a més, dos establiments emblemàtics com la cocteleria Boadas i Los Caracoles oferiran descomptes importants per gaudir dels seus còctels i àpats.

Concerts i tallers musicals

La música serà una altra de les protagonistes de la campanya. El Liceu organitza Liceu Vermut a la Plaça Reial, on una icona de la producció i de la guitarra com Raül Fernández 'Refree' oferirà un recital a mig camí entre la cançó d'autor i l'avantguarda musical.

Però hi ha altres concerts per a tots els gustos: estils com el jazz, blues, flamenc i tango tindran el seu espai. També hi ha un taller per aprendre a ballar el peculiar ball argentí i inclús un 'flashmob' organitzada pel Tablao Cordobés.

Recorreguts per conèixer la història de La Rambla

Pocs carrers de Barcelona tenen una història més llarga i intensa que La Rambla. Per descobrir-la s'ha organitzat la ruta guiada 'Ramblejant', que de la mà d'un especialista en història de Barcelona, recorrerà la Rambla explicant les històries més curioses i desconegudes.

Tallers de poesia i literatura

Els amants de la literatura tindran el seu espai a l'Ateneu Barcelonès, que acull un taller de lectura poètica en homenatge al poeta Alfons Borrell, que comptarà amb la presència d'autors reconeguts com Vicenç Altaió, Lluís Calvo, Antoni Clapés i Joaquim Sala-Sanahuja.

L'altra gran protagonista serà Montserrat Roig a la que retran homenatge tres escriptores de referència i de generacions diferents com la Carme Riera, Najat El Hachimi i Anna Punsoda.

Descomptes en museus

Tres museus de la zona s'han adherit a la iniciativa Baixa a La Rambla, i oferiran visites amb preus especials mentre duri la campanya. Parlem del MACBA, el Museu Marítim i el Museu de Cera.

Podeu consultar el programa complet d'activitats al web de Baixa a la Rambla

NO T'HO PERDIS: Coses per fer al juny a Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat