Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La marihuana podria prevenir contra la COVID-19, segons un estudi universitari

Els investigadors destaquen les propietats d'extractes del cannabis per combatre el virus

JP Karwacki
Escrit per
JP Karwacki
Publicitat

Més enllà de l'ús recreatiu, la marihuana podria tenir un paper en la prevenció de la Covid-19, segons indica un estudi realitzat a la Universitat de Lethbridge (Canadà).

Després de l'anàlisi dels components del cànnabis sativa i reconegudes les seves propietats anti inflamatòries, es determina que més d'una desena d'extractes de la planta podrien tenir efectes sobre les proteïnes i ajudarien a bloquejar l'entrada de virus en les cèl·lules humanes. La investigació s'ha dut a terme amb models 3D de teixits orals, respiratoris i intestinals, i una mostra limitada d'extrets de cànnabis que modulen els nivells de la proteïna ACE; les seves aplicacions podrien ser tractaments preventius com rentats bucals o de coll en ús clínic i domèstic.

La investigació que s'ha dut a terme amb companyies que estudien l'ús de cannabinoides per a diferents teràpies (Pathway RX i Swysh) està en una primera fase i no ha estat encara revisada ni publicada per mitjans especialitzats. Olga Kovalchuk, biòloga de la Universitat de Lethbridge i integrant de l'estudi, apunta que "tenint en compte la situació epidemiològica i el ràpid desenvolupament de virus, cal tenir en compte totes les oportunitats terapèutiques i vies possibles". Tot i els bons indicis en la investigació, Kovalchuk afegeix que "requereixen més validació en una anàlisi a gran escala i amb models animals".

NO T'HO PERDIS: iniciatives solidàries per afrontar la situació actual

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat