Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La millor coca creativa de Sant Joan del país es fa a Barcelona

La segona edició de la 'Millor coca de Sant Joan' reconeix a dos pastisseries de la ciutat entre més de 80 candidats

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Trenca la norma i triomfaràs, també amb aquells clàssics dominicals lligats a la tradició. Tortell de reis, mona de Pasqua, panellets o la coca de Sant Joan formarien part d'aquesta lliga de les grans estrelles de les postres catalanes i festives. Els clàssics mai fallen i, per molt que no acabin de convèncer, el seu èxit es compta en centenars de milers de vendes. Apareixen al final dels àpats, fan festa, celebració i tradició però sempre s'acompanyen d'un "els panellets van a preu d'or aquests dies i no ho valen", "un altre any compro el pastís de sempre que està més bo" o "mai més, m'han cobrat un ull de la cara per aquesta mona!". Però ei, l'any que ve s'hi torna però cada cop més, posats a gastar i a formar part de la 'performance' col·lectiva de menjar el mateix, s'agraeix que hi hagi pastissers poc ortodoxos com el forn La Llibreria, guanyadors de la millor coca creativa de Sant Joan 2020 en la segona edició del concurs anual.

Millor coca creativa de Sant Joan 2020
Millor coca creativa de Sant Joan 2020FOTO: Sr i Sra Cake

L'essència de les roses

No és fàcil alçar-se amb el premi a la coca més creativa en un moment especialment dolç de les pastisseries catalanes, on l'entrega per la creativitat de les seves postres és total i absoluta. En el llarg i ample del país hi ha mostres cada dia més evidents del talent i l'experimentació que hi ha dins dels obradors. En Juli Àlvarez, artesà i talentós pastisser del forn La Llibreria, ha creat, juntament amb la xef Nuría Ortínez, una coca que funciona quan la mires i quan la cruspeixes. El brioix ho és tot, en aquest cas és de doble fermentació amb una massa estil panettone i essència de roses, trets que la fan una coca airosa i refrescant. La creativitat va a càrrec de la Núria, que banya totes les coques amb glaça de sucre i pètals de rosa deshidratats. El resultat és una coca minimalista, i seductora i d'un sabor equilibrat.

Aquesta coca, que ara ha rebut el reconeixement a "més creativa del 2020", dies abans del desconfinament, va ser de les més solidàries. "Amb en Juli teníem clar que havíem de fer alguna cosa pels sanitaris, així que ens vam tancar a l'obrador i vam elaborar un centenar de coques de rosa i les vam repartir per les UCIs", m'explica la Núria mentre remena amb força la glaça reial. De solidària a creativa i d'aquest petit forn de l'Eixample (Aribau, 22) a totes aquelles cases que vulguin innovar durant la nit més llarg i abandonin, ni que sigui per un any, els clàssics de pinyons o fruita confitada. Feliç revetlla!

NO T'HO PERDIS: Les millors coques de Sant Joan de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat