Pastisseria Carrió, coca de Sant Joan
Foto: Alex Froloff | Pastisseria Carrió, coca de Sant Joan
Foto: Alex Froloff

Les millors coques de Sant Joan de Barcelona

On comprar coques de Sant Joan amb totes les garanties de sabor i qualitat

Ricard Martín
Col·laborador: Mireia Font
Publicitat

Jo diria que el dolç popular que fa més il·lusió –amb permís dels croissants– és la coca de Sant Joan: el tortell solar per excel·lència ha esdevingut un homenatge a la varietat de receptes. Sense que s'escapi de la casella tradicional, en podeu trobar de fruita confitada amb massapà, de crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fins i tot de xocolata. Aquest Sant Joan, també s'imposen les creatives i d'autor. N'hi ha que incorporen nous ingredients (te matxaiuzu, fruita de la passió, festucs, etc.) i d'altres que són híbrids de pastissos clàssics ('cheesecake' de Coca de Sant Joan, per exemple). Segons el Gremi de Pastissers, aquest any les vendes es mantindran estables, en quasi dos milions de coques de Sant Joan. La inflació s'ha moderat i la matèria primera de les coques no ha pujat de preu. 

NO T'HO PERDIS: Revetlles, festes i fogueres per celebrar la nit de Sant Joan

Coques per a tots els gustos

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • Crítica de Time Out

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, a les coques: fetes a mà segons receptes tradicionals, i millorades amb nous contrastos i sabors. Trobareu el seu fet diferencial en detalls com brioix esponjós i tendre brioix amb les millors farines, amb pinzellades de mel mil flors, aigua de tarongina, anís verd, vainilla i canyella.

A les tradicionals coques hi afegeixen noves varietats que ja són marca de la casa. Enguany, han preparat una coca que s'adiu d'allò més a la seva filosofia de renovació del fet tradicional: han preparat una coca de festucs i cirera! Encara que els gormands més tradicionals es podran abraonar cap a la coca de nata i pinyons o de crema pastissera. La varietat és amplíssima: de llardons, de crema i cirera confitada... De xocolata amb fruits del bosc! 

  • Dreta de l'Eixample

La Pastisseria Oriol Carrió és territori sagrat per als devots de les coques de Sant Joan de veritat, d’aquelles amb fermentació lenta i pinyó del bo. La seva coca de crema —brioix artesà farcit de vainilla natural— va guanyar el premi a la millor del país el 2019 (23 €), però hi ha set raons més per fer cua: la clàssica de fruita confitada (20,40 €), la llaminera de cabell d’àngel (23 €) o la contundent de llardons amb producte de Castellar del Vallès (12,50 €). Totes fetes amb producte de proximitat i ofici a cabassos.

Però aquest any el forn treu foc nou amb "Solstici d’Estiu" (26,50 €), una coca de brioix tradicional amb cremosos de coco, xocolata amb fruita de la passió i un acabat tropical: punts de mango amb fava tonka, ratlladura de llima i menta fresca. També tenen opcions com la coca de crema premium (25,50 €), la de xocolata (23 €) i la de gianduia (25,90 €). Es poden reservar en botiga o a través del servei de click & collect, i es recullen els dies 22, 23 i 24 en horari comercial.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Brunells, una pastisseria centenària rejovenida amb tanta tècnica com cor, continua desafiant la tradició amb creativitat i producte del bo. Aquest any, la protagonista absoluta és una coca de brioix amb llimona, alfàbrega i oli d’oliva verge extra d’Olis Bargalló. Una proposta de Miquel Chamorro, que ha sabut transformar els sabors mediterranis en una delícia refrescant i elegant: va ser guardonada com la Millor Coca Creativa de 2024.

Chamorro no és nou de triomfar amb i com la coca: el 2022 ja va guanyar el premi a la Millor Coca de Xocolata, també a la Brunells. Ara torna a brillar amb una coca que fuig del sucre pel sucre i aposta per l’equilibri, la subtilesa i una aroma que et transporta a un hort a ple estiu. Disponible en format petit (5,50 €) o gran (24 €), i acompanyada, com sempre, de les clàssiques de fruita, crema, llardons i xocolata. A la venda a partir del 17 de juny. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Les seves coques creen expectació, i enguany juguen fort amb la coca de Reus 4.0, elaborada amb la massa del Millor Panettone de Xocolata d'Espanya 2022 i farcida de crema d'avellana i caramel salat. Pels paladars més clàssics, hi ha la de llardons i la de crema i pinyons. No cal que ho diguem, però entrar a l'Atelier i triar-ne una  és una decisió tant compromesa com difícil. Des de la típica de fruites confitades fins a les més creatives com la Tatin, la seva carta ofereix opcions per a tots els gustos: llardons, trufa de xocolata, crema i pinyons, nata i, per descomptat, l'esmentada Reus.

Publicitat
  • Botigues
  • Gràcia

El forner Matthieu Atzenhoffer i la pastissera Alba Ceamanos uneixen destreses perquè la seva clientela no hagi de triar entre pastissseria i gelat. I ho fan tot de manera excel·lent. Tant, que enguany han guanyat el premi a la Millor Coca de Tradicional de Sant Joan del 2025 amb una versió immillorable de la clàssica coca de pinyons, brioix i fruita confitada. Fan més sabors, esclar. Per exemple, de brioix amb crema, fruita i pinyons, també farcida de crema cremada de brioix farcit de trufa de xocolata.  

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample
  • Crítica de Time Out

Famosa pels seus 'dorayakis', croissants premiats, pans de pessic japonesos i pannetones, Ochiai és la primera pastisseria japonesa que va obrir a Barcelona (l'any 1983!) no s'oblida de les diades catalanes. I pensa en la revetlla amb una coca sense patiment animal que trenca motlles i mites: massa de brioix vegà esponjós, aromàtic i 100% vegetal, coronada amb una crema de coco sedosa i coronada amb daus de mango fresc i encenalls de coco. Una delícia moderna, inclusiva i estètica, perquè tothom pugui celebrar Sant Joan amb gust i alegria. Es pot reservar a la seva web. I si sou dels que voleu tastar-ho abans, podeu clavar-li una queixalada gratis in situ.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sant Antoni

La pastisseria Calderón resisteix més forta que mai a Sant Antoni, un barri on aviat serà més fàcil trobar un 'cannolo' sicilià que un braç de gitano català. Aquí la cosa va de tradició i família. En concret, de la de l'Òscar i la Raquel. Els seus pares van agafar el negoci quan encara eren uns jovenassos i a força de posar-hi hores, dies, setmanes, mesos i anys van aconseguir que la fama de l'establiment traspassés els límits de l'Eixample Esquerre. Ara els germans continuen dulcificant les dates més assenyalades del calendari català amb receptes tradicionals, de tota la vida. La coca de Sant Joan és un dels seus hits indiscutibles. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Gràcia
  • Crítica de Time Out

L'Hugo Roche, amb una formació en rebosteria sòlida i molta empenta, decideix obrir una pastisseria online el 2019. Té bona acollida i pocs mesos després inaugura local a la plaça del Diamant. L'especialitat de la casa són els pastissos de formatge i n'ofereix de dotze classes diferents. L'atreviment creatiu d'aquest jove reboster també es fa veure per Sant Joan i ens proposa el pastís de formatge de coca de Sant Joan. Pura màgia. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella
  • Crítica de Time Out

La gran novetat de Hofmann per a la nit de Sant Joan 2025 és la seva coca de pistatxo i cítrics, una aposta fresca i sorprenent que no deixa indiferent. Amb una massa suau farcida de gianduja de pistatxo i tocs de yuzu, coronada amb glaça brillant, crumble de pistatxo, pistatxos sencers i daus de taronja confitada, és una combinació perfecta entre tradició i innovació. Aquesta i la coca Sacher, inspirada en el clàssic pastís vienès, es podran trobar des del divendres abans de Sant Joan, gràcies a una fermentació i elaboració artesanal que garanteixen que es mantinguin impecables durant tot el cap de setmana festiu.

La resta de la col·lecció manté l’esperit clàssic que defineix l'emblemàtica Hofmann. La coca de fruita, un brioix de llarga fermentació i aromes naturals cítrics, es combina amb la crema casolana i la taronja confitada de la coca de crema i taronja, i amb el contrast cruixent dels llardons caramel·litzats a la de pasta de full. Aquestes tres arribaran el mateix dilluns 23, per garantir la màxima frescor en el moment més especial. I per als paladars més exigents, la coca mascarpone, amb la seva crema intensa de mascarpone, almívar de cafè i amaretto, estarà disponible des del diumenge.

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Raval
  • Crítica de Time Out

No hi falten mai les receptes de sempre fetes amb una solvència impecable i la finor pròpia dels cuiners d'avantguarda; fruita confitada, crema i pinyons, cabell d'àngel i llardons. Tampoc hi falten les més heterodoxes, marca de la casa; coca de lemon pie, coca d'albercoc i cirera sense sucre, coca de crema catalana... 

Recomanat
    Més de Estiu
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat