Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La millor coca de Sant Joan del 2022 es fa a Barcelona

El Forn de Pa i Pastisseria Gil del Clot han sigut els guanaydors del concurs La Millor Coca de Sant Joan 2022

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ja tenim la millor coca de Sant Joan del 2022! O almenys és la que ha triat el concurs La Millor Coca de Sant Joan 2022, organitzat per l'agència de comunicació especialitzada en gastronomia Sr y Sra Cake. El premi en la categoria reina, la de Coca Tradicional, se l'ha emportat el Forn de Pa i Pastisseria Gil (Navas de Tolosa, 263, 933 52 28 08) de Barcelona, amb una elaboració que conserva tots els trets tradicionals de la coca de Sant Joan: la qualitat del seu brioix de massa mare, l’equilibri de la mantega, els aromes naturals i una equilibrada disposició de les fruites confitades i els pinyons. 

En la Categoria de Coca Creativa, el premi va a l’Atelier de Barcelona amb una proposta sorprenent: una original combinació de la recepta tradicional de la Tarta Tatin, coronada amb un brioix exquisit, propi de la coca tradicional. 

La millor coca creativa
Foto: Sr i Sra CakeLa millor coca creativa

La gran novetat d'aquesta edició ha sigut la inauguració de la categoria al premi de la Millor Coca de Xocolata, que ha anat a una de les pastisseries més solvents de Barcelona: la Pastisseria Brunells de Barcelona. El jurat n'ha valorat positivament la seva intencionalitat de format rodó, el 'crumble' cruixent de cacau, els matisos de les avellanes i la fermentació, cocció i gust del brioix.

Millor coca de xocolata
Foto: Sr i Sra CakeMillor coca de xocolata

Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi ha anat a la Pastisseria i Fleca Cal Parra d'Olost. L’elecció d’aquesta peça va ser unànime per part del jurat des del primer moment, valorant la  quantitat i disposició de la crema que, tot i ser la protagonista de la peça, deixava ressaltar el sabor dels seus pinyons Km 0. 

No és qualsevol cosa, guanyar aquest concurs: s'hi presenten 200 artesans, i discerneixen els premis un jurat compost per flequers, pastissers i premsa especialitzada. Enguany el concurs ha sigut presentat per Ada Parellada. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coques de Sant Joan de Barcelona.

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat