Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La misteriosa desaparició del paó albí del Zoo de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Que parin les rotatives i qualsevol notícia d'última hora, aquí teniu l'esdeveniment que esperàveu i l'únic capaç de posar pau entre dos cunyats enfrontats en el dinar del pròxim diumenge. El protagonista en qüestió és un inofensiu paó del Zoo de Barcelona, elegant, de posat monàrquic i centre de totes les mirades pel seu plomatge totalment blanc que ha desaparegut i no ha estat vist en les últimes 48 hores.

Com apunta El Periódico, mitjà que firma l'exclusiva, no estem davant d'un animal albí com el famós i estimat Floquet de Neu, en aquest cas, es tracta d'un error genètic que no el proveeix de pigment normal de la seva espècie. Cal remuntar-se al 2007 per trobar un antecedent similar al Zoo de Barcelona. El protagonista de la història que ens ocupa va néixer el 2015 i enguany assolia l'edat idònia per reproduir-se i aconseguir que la seva peculiaritat genètica s'heretés a noves generacions. Havia superat el més difícil però...

Paó albí al Parc de la Ciutadella
@ WikiMedia

El suposat robatori, de guant blanc

Els paons, igual que molts altres animals no catalogats del zoo pel seu caràcter "salvatge", viuen quasi en llibertat dins del recinte del Zoo, i molt de tant en tant surten dels murs del zoo i fan vida normal entre els humans. No és estrany veure paons, garses o eriçons passejar pel Parc de la Ciutadella. La qüestió és que el paó més admirat i fotografiat del parc ha desaparegut (música èpica i veu de Glòria Serra en 3, 2, 1...). Tot i que el Zoo no porta un control dels 45 paons que venen i van entre les instal·lacions, sí que estan convençuts que més tard o més d'hora tornen a menjar i buscar un entorn segur on passar les nits.

Però ell, el paó albí, no ha tornat i no queda ni un bri d'esperança que torni. Time Out ha parlat amb el Zoo i ells plantegen la hipòtesi del robatori, ja que que no han trobat proves sòlides per dir que es pugui tractar d'un assassinat. O és un crim premeditat i molt ben pensat per no deixar rastre o estem davant d'un furt en tota regla. A hores d'ara, els responsables de les instal·lacions asseguren que el paó albí no ha fet acte de presència i que com més temps passa més segurs estan de que és un adéu, per sempre.

Des d'aquí fem una crida a què el tornin a posar en llibertat perquè la seva condició salvatge és el que li demana. Cap jardí domèstic no és prou gran per una espècia com aquesta. Així que lladre que potser ens llegeixes, tots som el paó albí i si el toques a ell, ens toques a tots. #FreePaó 

 

NO T'HO PERDIS: Misteris per resoldre de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat