Notícies

La nova directora del Grec serà Leticia Martín Ruiz i ve del Gran Teatre del Liceu

La programadora i productora cutural substituirà a partir de l'1 de setembre Cesc Casadesús, que ha estat al càrrec durant vuit anys

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Leticia Martín Ruiz
Foto: ICUBLeticia Martín Ruiz
Publicitat

Falta un mes i escaig perquè comenci un nou Grec, l'últim dels vuit que haurà dirigit Cesc Casadesús, però encara no coneixíem el nom de qui haurà d'engegar la nova etapa del festival, que comença l'1 de setembre, quan es faci oficial el relleu. Doncs bé, la programadora i productora cultural Leticia Martín Ruiz, actualment adjunta a la direcció artística i directora de producció del Gran Teatre del Liceu, ha estat finalment la persona escollida per la comissió de valoració del concurs impulsat per l'ICUB. 

Nascuda a Granada el 1978, Leticia Martín Ruiz és Llicenciada en Història de l'Art i Ciències de la Música a la Complutense de Madrid i té un Màster en Gestió Cultural. Al seu currículum professional hi trobem tasques a la Fundació SGAE, els Teatros del Canal, el Festival Internacional de Música y Danza de San Lorenzo del Escorial i l’editorial Tritó. Des de l'any 2014 ha contribuït al disseny de les programacions de teatre del Liceu i des del 2019 hi treballa com a directora de producció. 

Una mirada integral al festival

El seu projecte s'ha considerat com "el més idoni dels presentats" i que "conté una mirada integral del festival, a més de ser sòlid, viable i amb coneixement específic tant del sector local i nacional com internacional". També s’ha valorat la seva formació, l'experiència professional, les competències, el coneixement sectorial i el domini en la gestió pública. La comissió ha estat formada pel gerent de l’ICUB, Oriol Martí; la directora de Serveis de Planificació Econòmica, Selecció i Promoció de la Gerència de Persones, Organització i Administració Electrònica, Mercedes Torres, i el Gerent de l’Àrea de Recursos i Transformació Digital, Agustín Abelaira; i ha comptat amb l’acompanyament d’un comitè d’experts integrat pel president de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya, Àlex Casanovas; el president de l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya, Roberto G. Alonso, i la presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, Isabel Vidal.

L'edició més personal

Amb el relleu assegurat, el Grec encara una 48a edició que tanca una etapa, en què Cesc Casadesús ha tingut l'oportunitat de fer viatjar els espectadors per les arts escèniques dels diversos continents i que, finalment, ja a casa, es permet el luxe de presentar l'edició més personal, una excel·lent combinació de talent local –al qual el festival ha acompanyat en el seu creixement durant aquests anys– i de noms internacionals gairebé impossibles de veure a Barcelona durant la resta de l'any. Hi seran Sílvia Pérez Cruz, Baró d'Evel, Angélica Liddell i Christiane Jatahy, entre molts altres.

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades de la cartellera de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat