Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La nova directora del MACBA és Elvira Dyangani Ose

Dyangani és la primera dona a dirigir el MACBA i s’incorporarà al museu a partir de setembre

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

El MACBA ja té nova directora. Elvira Dyangani Ose, fins ara directora i conservadora en cap de The Showroom a Londres i professora de Cultures Visuals a la Goldsmith University of London, serà la directora del museu a partir del setembre. Elvira Dyangani subsituirá a Ferran Barenblit, que ha estat sis anys al capdavant d’aquest equipament, convertint-se així en la primera dona que dirigeix el MACBA des de la seva obertura el 1995.

L’elecció de Dyangani té a veure amb l’aportació d’“una mirada innovadora sobre el paper del museu en l’escenari local i internacional” així com un la voluntat que el MACBA estableixi un “compromís amb les problemàtiques socials que envolten les institucions culturals”. 

A més, la incorporació de la nova directora s’emmarca en una etapa de canvis pel MACBA, que està vivint un procés d’ampliació, dut a terme per  l’equip catalano-suís d’Harquitectes i Christ & Gantenbein. Amb aquesta ampliació es vol que el MACBA es consolidi com un punt de trobada integrador, proper i accessible.

Elvira Dyangani Ose és Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada en Estudis Avançats en Arquitectura. També és candidata doctoral al Departament d’Història de l’Art i Estudis Visuals de la Universitat Cornell, Nova York.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat