Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Paloma, Barcelona
Photograph: Maria DiasLa Paloma

La Paloma vol obrir per Nadal

Després de 15 anys tancada, aquesta centenària sala de ball del Raval es planteja tornar a obrir les portes al públic

Editat per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La Paloma, la sala de ball més antiga d’Europa, es planteja tornar a obrir-se al públic coincidint amb les festes de Nadal. Tot i que ha fet diversos intents de reobertura, aquest emblemàtic espai del Raval porta tancat des de l’any 2007, quan va haver d'abaixar la persiana perquè incomplia la normativa municipal que regula el soroll.

El cas va estar a punt d’arribar als tribunals, però al final els propietaris de la sala de ball es van comprometre a fer les obres d’insonorització necessàries a canvi de poder reobrir l’establiment. Des d’aleshores, l’obertura s’ha anat endarrerint a causa de l’alta despesa econòmica que les obres d’insonorització han suposat per aquest negoci familiar

Ara, però, la gerent de La Paloma, Mercè March, ha informat a betevé que la intenció del local és obrir de cara a Nadal per a posar fi als 15 anys de tancament. A més, La Paloma tornaria a obrir amb la presència d'orquestra i música en directe, i per aquest motiu Mercè March està negociant amb el Taller de Músics, que podrien assumir aquesta funció. 

La història de la Paloma es remonta a l’any 1903, quan va obrir per primera vegada al carrer del Tigre número 27, de la mà dels seus fundadors Jaume Daura i Ramon Daura, pare i fill. Els boleros, la rumba, el txa-txa-txa i la disco van animar les nits de La Paloma, al Raval, durant més d’un segle. Des del seu tancament, s’hi han fet esdeveniments privats, però ara sembla que, per fi, el local podrà tornar a obrir al públic amb una programació regular.

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Últimes notícies

    Publicitat