Notícies

La Sagrada Família reobre amb visites gratis per als barcelonins

En menys de 5 hores s'han esgotat les entrades dels mesos de juliol i agost.

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El gran temple de la Sagrada Família obrirà portes el pròxim 4 de juliol. La nova normalitat a la ciutat, vulguem o no, passa perquè la seva principal icona torni a estar activa i sigui un formiguer de visitants. Ho farà després d'una pausa inèdita en els seus 138 anys d'història, només durant la Guerra Civil va tancar tants dies. El 4 de juliol la capital ja es trobarà immersa en l'anomenada "nova normalitat", per tant, totes les visites seran sota estrictes limitacions d'aforament i mesures d'higiene.

El procés d'obertura de la gran obra de Gaudí serà, com el pla desescalada, progressiu, en diverses fases i prioritzant col·lectius, en aquest cas primers seran els treballadors que han lluitat en la primera línia de la crisi i, posteriorment, per als barcelonins. Per increïble que sembli es deixarà per una tercera fase el turisme local i internacional per tal de fer primer un reconeixement especial al personal sanitari i als barcelonins.

El calendari d'obertura

La primera fase, la dedicada als herois de la pandèmia, serà la dels dos primers caps de setmana de reobertura, és a dir, el 4 i 5 de juliol i l'11 i 12 de juliol. Posteriorment, s’iniciarà una segona fase denominada «Hora Barcelona», que consistirà a reservar determinades hores de visita als residents de la ciutat per tal que puguin accedir a l'interior del temple de forma gratuïta, al seu ritme, amb un aforament més reduït i sense presència majoritària de turistes. Aquesta nova modalitat de visita començarà el cap de setmana del 18 i 19 de juliol però es vol mantenir en el temps més enllà de la reobertura. Per això, ja s’ha previst que totes les tardes dels caps de setmana s’aplicarà aquest model, fins al 31 de desembre, moment en el que es farà una valoració de la seva acollida.

Les reserves per a la fase "homenatge" es podran fer a través dels col·legis professionals del sector que actuaran d'intermediaris i oferiran les entrades gratuïtes als seus associats.

El cas de les entrades per als barcelonins es fan a través del web i caldrà acreditar amb el DNI la residència a la ciutat. És tal l'interès per visitar a cost zero el temple que en menys de 5 hores s'han esgotat 37.000 entrades exclusives pels barcelonins. Aquestes reserves pertanyen als dies reservats dels mesos de juliol i agost. Per evitar una altra estampida de sol·licituds, a partir del 3 d'agost, dia que es tornarà a obrir el sistema de reserves, només es podran agafar aquelles entrades corresponents als caps de setmana del mes següent (setembre) i així fins a completar l’aforament del mes de Desembre. En resum

Noves mesures d'higiene i accés

Tota reobertura s'acompanya de les noves mesures que caldrà tenir en compte. La Sagrada Família, un dels monuments més visitats del món, tampoc s'escapa. D'entrada, s'intensificarà el control d'accés per limitar l'aforament a unes 750 persones per torn. La mitjana d'entrada de visitants serà de sis persones cada minut i tots hauran de seguir un itinerari unidireccional. La mascareta serà obligatòria i no hi haurà rastre d'entrada de paper ni fulletons. En aquestes primeres visites també hi haurà renúncies, totes les torres queden fora del recorregut establert i les visites escolars no es recuperaran fins a la fase 3.

NO T'HO PERDIS: Fase 3 a Barcelona: quan i com serà?

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat