Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bodega Montferry
FOTO: Maria Dias Bodega Montferry

L'Ajuntament estudia protegir 31 bodegues de Barcelona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

No hi ha res més trist que allò que passa a Barcelona a tort i a dret: trobar-te façanes d'establiments emblemàtics intactes –perquè són elements patrimonials protegits– i a dins de la botiga, per posar un exemple, Una Casassa de la Carcassa o un Kebab Döner Patí-Patú-Primo (per citar dues franquícies inexistents però possibles. Per cert, trobareu el magnífic bocí de muralla romana de l'Allium, ja tancat, tapat per la nevera de fantes d'un fast-food). La desamortització a bocins del nostre passat encara és més dramàtica quan et tanquen la tercera pàtria (després de la infància i la llengua materna)... el bar! 

Per a què això passi cada cop menys, l'Ajuntament de Barcelona ha identificat una llista inicial de 31 bars i bodegues molt arrelats en els barris –referents del teixit veïnal i punt de trobada– per estudiar la seva incorporació al Catàleg de Protecció Arquitectònic, Històric i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Aquest document, aprovat el febrer de 2016, té 211 establiments protegits, i estableix mesures de protecció dels elements patrimonials i paisatgístics identificats en els comerços per garantir que no es modifiquen o es desfiguren.

Una altra de les Bodegues Montferry!
Una altra de les Bodegues Montferry!
FOTO: Irene Fernández

Quan l'Ajuntament hagi avaluat quins d'aquests 31 locals entren en el catàleg, el modificaran per incloure-hi les bodegues que determinin, amb les condicions de conservació i manteniment de cadascuna especificades (és a dir, què s'ha de protegir de cada local i com). El llistat de les bodegues que estudiaran com protegir podria ser un reportatge dels nostres locals de vermut i tapeig favorit: la Carol, la Montferry, Can Ros –aquell entrepà de mandonguilles!– el Gelida, o la Vermuteria del Tano. Aquí teniu una imatge de la llista de les 31 bodegues. 

No obriu l'ampolla de vermut: aquesta acció del govern municipal és un estudi preliminar, i la seva inclusió en aquest catàleg només garanteix la conservació dels elements patrimonials, no pas el manteniment de la funció de negoci. Per evitar que en aquest període d'estudi els propietaris dels locals els modifiquin, la Comissió de Govern ha decretat una suspensió de llicències d'obres durant un any.


NO T'HO PERDIS: les millors bodegues de barcelona

Últimes notícies

    Publicitat