Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament farà obligatori el casc i l'assegurança per als conductors de patinets

El consistori ja va plantejar aquestes mesures el passat gener i hi suma la necessitat de circular amb llums i timbre

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

Els patinets elèctrics s'han consolidat com un dels principals mitjans de transport urbans. En conseqüència, les normatives de circulació s'han hagut d'adaptar a aquest nou escenari de mobilitat. De fet, el passat gener la DGT ja va imposar noves mesures, que incloïen un límit de velocitat de 25 km/h, la prohibició de circular per voreres i zones de vianants i la necessitat de tenir un certificat de circulació.

L'Ajuntament de Barcelona també es va pronunciar sobre el tema i va plantejar fer obligatori l'ús del casc i l'assegurança per als conductors de patinets elèctrics. Doncs bé, finalment, el Consell Municipal ha mogut fitxa i ha aprovat per unanimitat modificar l'ordenança de circulació. Aquesta modificació farà obligatori l'ús de casc, elements reflectors, llums i timbre per als conductors de patinets. A més a més, hauran de contractar una assegurança per poder circular per la ciutat. 

Aquestes mesures responen a la nova realitat del transport urbà, on només els usuaris de patinets van ser responsables de més 500 accidents durant 2020, segons l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez. En el que portem de 2021, la Guàrdia Urbana ja ha posat prop de 5.000 multes per infringir la normativa a conductors d'aquests vehicles.

NO T'HO PERDIS: El metro mantindrà el mateix horari, tot i la fi del toc de queda.

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat