Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Supermercats Ciutat Vella
Foto: Shutterstock

L'Ajuntament limita l'obertura de nous supermercats a Ciutat Vella

Entre altres mesures, la iniciativa limitarà la superfície dels nous establiments a un màxim de 2.500 m²

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'estiu passat Ciutat Vella va prorrogar la limitació de grups turístics a tot el districte per mantenir l'equilibri entre l'activitat econòmica i la vida del veïnat. Ara, el districte ha aprovat una altra mesura per mantenir l'equilibri entre ambdues i afavorir una millora de l'oferta de productes de primera necessitat per als residents. L'Ajuntament ha aprovat la modificació del Pla Especial Urbanístic d'ordenació de les activitats de Ciutat Vella que limita les obertures de nous supermercats i restringeix l'obertura de nous establiments a les zones més saturades del districte.

La nova modificació no permetrà que s'inaugurin nous supermercats que superin els 2.500 m². Tot i que es compleixi la superfície del local, tampoc es podran instal·lar en carrers de menys de 10 metres d'amplada, tres metres més dels que hi havia fixats fins ara, i s'ha reduït és el radi màxim per instal·lar súpers dels 400 metres a un radi de 200 metres.

Supermercats Ciutat Vella
Foto: Shutterstock

La modificació del Pla Especial Urbanístic no només ha actuat sobre els supermercats, sinó també sobre els establiments culturals i esportius. En aquest àmbit, la mesura permet l'obertura de tota mena d'establiments culturals al districte i, on fins ara es permetia inaugurar teatres, cinemes i similars, ara també s'inclouen espais per a exhibicions i espectacles. A més, un cop s'analitzi l'impacte nocturn, també s'inclourà sense condicionants l'obertura de galeries i museus, entre d'altres. Malgrat la preocupació del veïnat, els bars musicals i sales de concerts no s'inclouran en la llista pel seu impacte nocturn i continuaran sota les mateixes restriccions actuals.

Pel que fa als establiments esportius, el pla ha augmentat l'espai que poden ocupar dels 1.000 m² als 1.500 m² de superfície útil dedicada a l'activitat esportiva en un radi de 200 metres.

Un districte pioner

Ciutat Vella té una llarga història amb la lluita per la regulació de l'activitat econòmica a les seves espatlles. El districte va ser el primer de Barcelona en tenir un Pla d'Usos a la ciutat, l'any 1992, que controlava l'activitat econòmica amb el mateix objectiu amb el qual s'ha fet la modificació actual: mantenir l'equilibri entre l'activitat i els drets dels ciutadans. El 2008 es va aprovar el sisè Pla d'Usos de Ciutat Vella i és el que encara s'aplica, excepte a la Rambla, que té el seu propi.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat