Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 A380
Foto: Julian Herzog A380

L'avió més gran del món es queda a Barcelona de forma permanent

L'A380 realitzarà vols amb una freqüència diària entre Barcelona i Dubai

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Havia de ser un afer passatger, un vincle d'uns pocs mesos, però sembla que la relació ha fructificat. Parlem de l'avió comercial més gran del món que finalment romandrà a Barcelona. Sembla que els aires de la nostra ciutat li paren bé.

Havien de ser tres mesos, però, finalment, el gegantí Airbus A380 realitzarà vols amb una freqüència diària entre Barcelona i Dubai més enllà del 30 de març que s'havia marcat com a final de la seva presència a l'aeroport del Prat. Així ho ha anunciat la companyia aèria Emirates, propietària de l'aeronau que va començar a operar aquí l'1 de gener passat, i estava planejat que s'hi quedés només tres mesos.

L'A380 reemplaçarà l'actual Boeing 777-300ER, i complementarà el servei diari d'un altre aparell, el Boeing 777-200LR. La presència d'aquest gegant al Prat representa un pas important per a l'aeroport després de la pandèmia, just en un moment que els passatgers van a l'alça i es debat sobre l'ampliació de les instal·lacions.

avió A380 d'Emirates
Foto: Emirates

El vol d'Emirates A380 EK-188 sortirà cada dia de la capital catalana a les 20.25 h i arribarà a la seva destinació a les 00.55, hora local. Des de Dubai s'enlairarà a les 08.15 h i aterrarà a Barcelona a les 12.50 h. Els responsables de la companyia remarquen l'oportunitat que representa obtenir "capacitat addicional en aquesta ruta tan popular". Emirates té un total de 104 avions Airbus A380, que utilitza en més de 50 destinacions arreu del món, convertint-se en el major operador mundial d'aquest model.

Les xifres d'un gegant

L'avió A380 té una capacitat per a 517 passatgers distribuïts en 3 cabines: primera classe (14), 'business' (76) i turista (427). Disposa de 478,1 m² de superfície aprofitable, el que vol dir 49% més d'espai que el seu principal competidor en els gegants de l'aire, el Boeing 747-400, amb 320,8 m².

Entre tots els A380 del que Emirates disposa, molts d'ells han estat renovats per dins i ofereixen tota mena de luxes. Una de les novetats dels nous models és que inclouen la classe turista prèmium, on hi ha grans seients de pell de color crema i disposen de més espai i televisions HD.

avió A380 d'Emirates
Foto: Emirates

Per als viatgers en primera classe, el bitllet inclou el servei de dutxa spa i suite privada, així com d'un paquet de productes d'higiene dissenyat en exclusiva per a Emirates. L'avió més gran del món és també un gegant en altres comoditats si podem pagar la primera classe.

NO T'HO PERDIS: les ciutats d'Europa més barates per fer una escapada d'hivern

Vols estar al dia de tot allò que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter  i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona 

Últimes notícies

    Publicitat