Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 Processó del Silenci a Badalona

Les 3 processons que desfilaran per Ciutat Vella aquesta Setmana Santa

Com cada any, els passos celebraran el Dijous i el Divendres Sant pels carrers de la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La Setmana Santa ja és aquí i amb ella, també les seves tradicions. Malgrat que se celebra a molts països diferents, a diversos punts de l'Estat es viu amb especial intensitat. Dels passos d'Andalusia, fins als 'trenca perols' de València i la mona a Catalunya, són moltes les tradicions amb les quals se celebra la Setmana Santa segons la comunitat autònoma, però una que es pot trobar a tot arreu són les processons. Tot i que les d'Andalusia siguin les més espectaculars, a Catalunya també se'n celebren algunes i Barcelona no és una excepció.

La ciutat ja ha acollit la de Jesús del Gran Poder i María Santísima de la Esperanza Macarena, la del Diumenge de Rams i la de la Bona Mort, també el diumenge. Després de tres dies de descans, les processons tornaran a recórrer els carrers de Barcelona per celebrar el Dijous i el Divendres Sant. Dijous tindrà lloc la 'Viacrucis de la Sang' que sortirà des de la seu de l'Arxiconfraria de la Puríssima Sang del Nostre senyor Jesucrist a les 21 h i acabarà al mateix punt a les 22.30 h. El recorregut passarà per punts com la plaça de Sant Josep Oriol, el carrer de la Palla, el carrer dels Banys Nous, la plaça de Sant Jaume i el carrer del Bisbe, entre d'altres.

processó Setmana Santa
Foto: Shutterstock

El Divendres Sant, el 29 de març, se celebraran dues processons: la de Jesús del Gran Poder i María Santísima de la Esperanza Macarena i la de Hermandad i Cofradía de Nuestra Señora de las Angustias. La primera sortirà des de la plaça de Sant Agustí del Raval a les 17 h i passarà per punts com La Rambla, Santa Anna, Portal de l'Àngel i la plaça del Pi fins a arribar a la plaça de Sant Agustí, on acabarà a les 22.30 h.

Una mica més tard, a les 18.45 h, serà el torn de la processó de Nuestra Señora de las Angustias, que sortirà des de l'església de Sant Jaume, al número 28 del carrer Ferran. El recorregut d'aquest serà una mica més curt i passarà pel carrer Ferran, la Plaça Sant Jaume, el carrer del Bisbe, l'avinguda de la Catedral, el carrer Boters, el carrer de la Portaferrissa, La Rambla i acabarà al carrer Ferran a les 23 h.

Afectacions al trànsit

La processó del Diumenge de Rams va provocar diversos desviaments del trànsit al carrer Pelai i al carrer del Carme i la circulació en sentit ascendent de La Rambla es va tallar. Les de dijous i Divendres Sant també provocaran talls i afectacions al trànsit, tot i que no s'han especificat les zones afectades.

NO T'HO PERDIS: Setmana Santa a Barcelona amb la família

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Setmana Santa

    Últimes notícies

      Publicitat